REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentas Artūras Poviliūnas teigia, kad Londono olimpinės žaidynės mūsų šalies sportininkams prasidėjo labai sėkmingai.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas mūsų sportininkų rezultatai kuo puikiausi. Prieš žaidynes manėme, kad plaukikė Rūta Meilutytė yra pajėgi plaukti finale, tačiau mažai kas tikėjosi iš jos aukso medalio. Čia kaip ir per Sidnėjaus olimpines žaidynes. Ar kas nors iš šaulės Dainos Gudzinevičiūtės laukė medalio? Tai dabar tas pats įvyko su talentingąja mūsų plaukike, - sakė A. Poviliūnas. - Tačiau džiugina ir kitų sportininkų rezultatai: plaukikas Giedrius Titenis pateko į finalą ir užėmė aštuntą vietą, į finalą prasibrovė ir irkluotojų dvivietė, po kovą laimėjo dziudo imtynininkas Karolis Bauža, boksininkas Evaldas Petrauskas. Gaila irkluotojo Mindaugo Griškonio, kuris nepateko į pagrindinį finalą, bet jo pasirodymą reikia vertinti gerai. Viščiukus skaičiuoja rudenį, bet olimpinių žaidynių pradžia Lietuvos atletams yra nepaprastai gera. Dabar, kaip ir prieš žaidynes, didžiausias viltis siejame su dviratininkės Simonos Krupeckaitės, penkiakovininkės Lauros Asadauskaitės, buriuotojos Gintarės Šait (Scheidt), lengvaatlečio Virgilijaus Aleknos pasirodymais. Laukiame gerų rezultatų ir iš boksininkų Egidijaus Kavaliausko bei E. Petrausko. Išvykdamas į Londoną sakiau, kad, jei bus du medaliai, tai bus labai geras pasiekimas, o jei daugiau kaip du - fantastika“.

REKLAMA

A. Poviliūnas teigė, kad jis iš Lietuvos krepšinio rinktinės per pirmąsias rungtynes su Argentinos komanda tikėjosi didesnio kovingumo. „Sunku spręsti apie komandos žaidimą po poros rungtynių. Bet manau, kad su Argentina buvo galima labiau pakovoti. Kai pralaimima kovojant, mirštant aikštelėje, negalima priekaištauti. Pirmosios rungtynės olimpiniame turnyre nebuvo tokios geros, kokių mes norėjome, o su Nigerija vyrai jau kovėsi, nors varžovai ir fiziškai tvirtesni bei šoklesni, - kalbėjo LTOK prezidentas. - Viliuosi, kad tokio žaidimo, koks buvo per mačą su Argentina, nebebus. Komandai sudarėme visas sąlygas, todėl norime, kad ir žaidimas džiugintų“.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos olimpinės delegacijos vadovas mano, kad R. Meilutytės pasirodymas turės nemažą įtaką olimpinėse žaidynėse dar startuosiantiems Lietuvos sportininkams: „Labai gerai, kad jau turime medalį. Jis nebuvo lauktas, tačiau kitiems atletams tai suteikia pasitikėjimo savo jėgomis. Daugelis supranta, kad viskas įmanoma, nors ir esi mažos šalies atstovas“.

Paklaustas, ar po R. Meilutytės triumfo olimpinėse žaidynėse, pagerės sąlygos plaukikams Lietuvoje, A. Poviliūnas sakė: „Šis klausimas turėtų būti adresuotas ne man, o Kūno kultūros ir sporto departamento bei Vyriausybės vadovams. Pakalbėsime apie tai, kai į Londoną atvyks Premjeras. Jeigu ir vėl tik pasidžiaugsime laimėjimais, tai nieko gero nebus. Juk baseinų reikia ne tik plaukikams, bet ir šalį garsinantiems penkiakovininkams“.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų