REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nekart savo klausytojus Kaune nuoširdžiai gyrusi dainininkė Jazzu rugpjūčio 17 dieną, penktadienį, grįžta į laikinąją sostinę. Šįkart „Macao Open Air“ lankytojams Jazzu ir Leon Somov parengė įspūdingą programą, kurioje skambės ne tik senos, bet ir naujausios jų dainos.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiausias įvertinimas – pilnos salės

„Lauksime savo gerbėjų ir stengsimės jų nenuvilti“, – prieš atvykdama į „Macao Open Air“ klubą, kur rugpjūčio 17 dieną, penktadienį, su Leon Somov surengs koncertą, žadėjo prieš mėnesį iš Švedijos grįžusi ir į darbų maratoną įsisukusi Justė-Jazzu Arlauskaitė.

REKLAMA

Preciziškumas ir romantika – bene pirmieji žodžiai, kurie išsprūsta iš lūpų, išgirdus duetą Leon Somov ir Jazzu. Kad ir kaip atrodytų nesuderinama, tačiau šie prieštaravimai, kaip ir du kūrėjai bei atlikėjai, papildo vienas kitą tobulai.

Jazzu spinduliuoja jaunatviška ekspresija ir emociniu maksimalizmu, kurį atsveria konkretumas ir dermė, sklindanti iš perfekcionisto Leon Somov.

„Niekada nieko nesigailiu. Praeina koks nors etapas – pagalvoju, gal reikėjo elgtis kitaip. Bet suprantu, kad esu laiminga. Jei kitaip ką nors daryčiau, to nepasiekčiau“, – neslepia Jazzu.

REKLAMA
REKLAMA

Jausmingas ir šiltas jos vokalas, papildytas lengva Leon Somov elektronika ir netikėtomis džiazo variacijomis, pavergia minias ir randa kelią į daugelio muzikos mylėtojų širdis.

„Didžiausias įvertinimas – pilnos salės, klausytojai, kurie myli mūsų muziką. Apdovanojimai – mažos stotelės, įrodymas, kad neblogai dainuoju. Žinoma, tai paglosto savimeilę. Bet jie nieko nepakeis“, – Jazzu nesureikšmina M.A.M.A. apdovanojimuose gautą Metų atlikėjos ir prieš porą metų – MTV Baltijos šalių geriausios dainininkės titulų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susipažino D. Britanijos sostinėje

Leon Somov ir Jazzu kūrybiniai keliai susikirto Londone, kur abu studijavo muzikos subtilybes. 2008-aisiais pasirodė ir pirmasis Leon Somov ir Jazzu mini albumas „Offline“, kurį internetu išplatino sutemos.net.

Visų nuostabai, šis albumas buvo atsisiųstas daugiau negu 23 000 kartų, kas duetą paskatino išleisti modifikuotą albumo versiją „Offline Remixed“.

Prie dainų interpretacijų prisidėjo garsūs muzikos meistrai: Few Nolder, IJO, Monoceros, Sleepy Town Manufacture, Joel Tammik.

REKLAMA

2009 metais duetas išleido debiutinį albumą „Updated“, pelnė „MTV Best Baltic Act“ statulėlę „European Music Awards 2009“ apdovanojimuose, 2010-ųjų pabaigoje pristatė antrąjį albumą „Score“, 2011 metais pelnė geriausios elektroninės muzikos grupės apdovanojimą ir surengė šimtus koncertu prieš tai ir po to.

Leon Somov ir Jazzu pagrindiniai originalios muzikos deserto ingridientai yra įmantrūs IDM'iniai ritmai ir spragtelėjimai, elegantiškos sintetinės melodijos, švelniai banguojantys atmosferų sluoksniai ir lengvesnis už orą Jazzu balsas.

REKLAMA

Tik pasilik dar vieną naktį...

„You're My Life“, „Tyla“, „Muzika Tu“, „Free“, „Song About Love“ ir daugelis kitų kūrinių yra puikiai žinomi Leon Somov ir Jazzu gerbėjams.

Rugpjūčio 17 dieną, penktadienį, vyksiančio koncerto metu skambės ne tik šie puikiai žinomi ir geriausi dueto kūriniai.

„Macao Open Air“ lankytojai išgirs ir mūsų kūrinius iš naujojo albumo„, – teigė Jazzu. Kaune skambės ir neseniai pristatyta “Sugalvoki norą", ir daugeliui negirdėtos dainos.

Klausytojai pajus, kaip ore sklando gniaužiantys elektronikos, jazz, pop ir ambient garsai. Subtilus vokalas, spalvingos melodijos - tai koncertas, kurio nesinorės pamiršti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bet nejaugi „Macao Open Air“, neskambės jų hitas „Tik pasilik“? Jazzu juokiasi: „Skambės, skambės. Kaip bebūtų, tai – vienas pagrindinių mūsų kūrinių“.

„Tik pasilik. Dar vieną naktį ir visą gyvenimą...“ Ar Justei-Jazzu Arlauskaitei dainuojant šiuos žodžius ir tuo metu žvelgiant į „Macao Open Air“ lankytoją, jis turės galimybę užkariauti jos širdį?

Prieš išvyką į Kauną puikiai nusiteikusi Jazzu nusikvatojo: „Kad tik jis į mane pažiūrėtų...“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų