REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Madrido „Real“ treneris Jose Mourinho, kartu su ekipa viešėdamas Jungtinėse Amerikos Valstijose, JAV nacionalinei futbolo trenerių asociacijai surengė tobulinimo seminarus. Viename jų portugalas aiškiai išsakė požiūrį į jį supančią aplinką.

REKLAMA
REKLAMA

„Trenerio įvaizdis dažniausiai yra neigiamas. Reikia žinoti, kad ne visiems patinka trenerio elgesys. Pavyzdžiui, manimi daug kas šlykštisi, tačiau man tai nerūpi“,  - sakė „karališkojo klubo“  strategas.

REKLAMA

Anot J.Mourinho, treneriui labai svarbu yra padėti žaidėjams įveikti aplinkinių spaudimą bei kurti artimus ryšius.

„Apie aukščiausio lygio futbolo klubus nuolat tvyro įtampa. Žurnalistai domisi viskuo ir tas jų lindimas į svetimus reikalus išmuša žaidėjus. Treneris privalo susitapatinti su futbolininku. Jis turi verkti kartu, kartais pabučiuoti jį kaip vaiką ar paauklėti. Futbolo komanda - viena didelė šeima. Tik taip bus pasiekiamos įsimintinos pergalės“, - „ESPN.com“ cituoja portugalą.

J.Mourinho praėjusiais metais tapo pirmuoju treneriu, kuris yra laimėjęs Anglijos, Italijos ir Ispanijos čempionatus.  Treneris su  Madrido „Real“ turi iki 2016 metų galiojantį kontraktą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų