REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tokį patarimą dažniausiai girdi moterys, nepatiriančios malonumo sekso metu.

Nuostata, kad visi turi jausti malonumą, atėjo iš seksologijos mokslo pradžios laikų, kuomet gydytojai vyrai sprendė apie moteriškąjį seksualumą, pasikliaudami moksliniu patyrimu, sumaišytu su savo asmeninėmis nuostatomis apie seksą – valdingą, gerai matomą. Berods, moterims, nespėjusioms išsilaisvinti nuo keletą amžių trukusio draudimo reikšti savo seksualumą, dabar tenka pasiduoti naujai vyrų diktatūrai.Taigi, ar moteris turi pažinti savo seksualumą būdu, dažniausiai naudojamu kitos lyties?

REKLAMA
REKLAMA

Moters masturbacijos apribojimas – jos seksualumo, paslaptingumo ir jausmingumo neigimas. Kuomet maža mergaitė pirmą kartą patiria geismą (tai įvyksta, kai jai būna maždaug treji-šešeri metai), ji jaučia nepažįstamo „spaudimo“, genitalijų zonoje, būtinybę. Bet nebūtinai lytėjimo būdu. Tai sūpynių, važinėjimosi dviračiu laikmetis...

REKLAMA

Paauglės merginos supranta savo erotinius išgyvenimus, pasakoja jaudinančias istorijas, akcentuodamos moteriškumą – rūbus, šukuosenas, šypseną... Be abejo apstu moterų, kurios išvis niekada nesimasturbuoja. O emocinių išgyvenimų troškimas slypi būtent glamonių troškime.

Bet kalbame ne apie masturbacijos draudimą, ir ne apie tai, kad ji vyrų privilegija. Maturbacija – tai laisvės ir nepriklausomybės išraiška. Ji moteriai leidžia surasti naujas seksualumo sferas ir patikėti galimybe patirti malonumą. Be to, savęs tenkinimas padeda atsikratyti nepasitikėjimo savimi jausmo, kuris iki šiol kontroliuoja daugelį moterų laukiančių seksualinio objekto. Objekto, kuris jas pabudintų ir atvertų, suteiktų malonumą ir naujus potyrius.

REKLAMA
REKLAMA

Masturbacijos suteikiamas malonumas neturi nieko bendro su galimybe pasiduoti kito asmens glamonėms. Reikia paminėti, kad masturbacijos ir sekso suteikiamas jausmas – skirtingi dalykai. Seksas - bendravimo būdas, kuriame yra vietos įvairiausioms emocijoms. O šios emocijos yra svarbios pasitenkinimo ir orgazmo sudedamosios dalys.“

dykai.lt inf.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų