REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Vokietijos miestui Bad Doberanui, kuris ruošiasi Didžiojo aštuoneto susitikimui, tenka skubiai tvarkyti nacių istorijos liekanas. Pasirodo, Adolfas Hitleris vis dar yra šio miesto garbės pilietis, praneša Lietuvos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Suirutę Bad Doberano savivaldybės parlamente sukėlė viena globalizacijos kritikų grupuotė, radusi šią opią informaciją ir paviešinusi ją internete.

REKLAMA

Tarptautinė spauda tuoj pasigavo aktualiją: britų dienraštis „Guardian“ rašė, esą A. Hitlerio šlovė vis dar gyva Didžiojo aštuoneto mieste.

Bad Doberanui priklausančiame mažyčiame kurorte Hailigendame Didžiojo aštuoneto susitikimas vyks birželį.

Dabar Bad Doberano archyvuose karštligiškai ieškoma pažymos apie garbės piliečio titulo suteikimą A. Hitleriui. Ji kažkur pasimetė, o be jos šio titulo negalima atšaukti.

REKLAMA
REKLAMA

Bad Doberanas buvo pirmasis miestas A. Hitleriui suteikęs tokią garbę ir netgi pavadinęs gatvę jo vardu – tai Liepų alėja, dar dabar jungianti Bad Doberana su Hailigendamu.

Miestas nori kuo greičiau atsikratyti šios šmėklos iš nacių laikų ne tik dėl tarptautinės pašaipos artėjant Didžiojo aštuoneto susitikimui, o ir dėl regione vis gausėjančių neonacių, kurie galėtų pasinaudoti šiuo istorijos aplaidumu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų