REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Prezidentę, prašydamas leisti patraukti Radviliškio rajono apylinkės teismo teisėją Vytautą Butvilą baudžiamojon atsakomybėn, jį suimti ir kitaip suvaržyti jo laisvę.

REKLAMA
REKLAMA

Ikiteisminį tyrimą dėl teisėjo V. Butvilo galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo Generalinė prokuratūra pradėjo 2012 m. vasario 22 d.

REKLAMA

Tyrimo metu nustatyta, jog V. Butvilas prašė Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nario A. J. paveikti Radviliškio rajono savivaldybės seniūnijos seniūną K. D., siekdamas savavališkai, neįvykdžius teisės aktuose numatytų reikalavimų, įrengti įvažiavimą į daugiabučio namo, kuriame gyvena, kiemą.

Prieš tai teisėjas civilinėje byloje priėmė bendrovės, kurios akcininkas yra A. J., interesams palankų neteisėtą sprendimą - atmetė šiai bendrovei iškeltą ieškinį. Šiaulių apygardos teismas šį sprendimą pripažino neteisėtu ir panaikino.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjo V. Butvilo prašymu A. J. paveikus K. D. pastarojo nurodymu seniūnijos darbuotojai įrengė įvažiavimą į daugiabučio namo kiemą.

Ikiteisminio tyrimo metu įtarimai dėl piktnaudžiavimo pareikšti Radviliškio rajono savivaldybės seniūnijos seniūnui K. D. ir Radviliškio rajono savivaldybės tarybos nariui A. J.

Tyrimą atlieka Specialiųjų tyrimų tarnybos Šiaulių valdyba, organizuoja - Šiaulių apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Lietuvos Konstitucija nustato, kad teisėjas negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, suimtas, negali būti kitaip suvaržyta jo laisvė be Seimo, o tarp Seimo sesijų - be Prezidento sutikimo.

Dėl teisėjo laisvės suvaržymo gali kreiptis tik šalies generalinis prokuroras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų