REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos krepšinio sirgaliai, atvažiavę į Londoną palaikyti mūsų rinktinės, ne tik mėgaujasi sporto renginiais olimpinėse tribūnose, bet ir sulaukia kritikos bei policijos dėmesio.

REKLAMA
REKLAMA

Po pirmųjų varžybų su Argentina britų spaudą apskriejo nuotrauka, kurioje užfiksuotas ranką aukštyn iškėlęs lietuvių sirgalius. Tai iškart buvo palaikyta nacistiniu pasveikinimu – įžeidimu, skirtu tuo metu tribūnoje tvarką prižiūrėjusiems juodaodžiams salės darbuotojams.

REKLAMA

Per antradienį vykusį mačą su Nigerijos komanda įvyko dar vienas akibrokštas. Dėl neva rasistinių įžeidimų buvo suimtas ir tiesiai iš olimpinės arenos į policijos areštinę nugabentas kitas lietuvių krepšinio aistruolis.

Sulaikytojo draugai tvirtina, kad šis tiesiog plojo rankomis ir stengėsi aktyviai palaikyti Lietuvos rinktinę, bet policija palaikė tai rasizmu ir juodaodžių Nigerijos sportininkų įžeidimu, rašo delfi.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Konsulinės Lietuvos diplomatų pagalbos antradienio vakarą sulaukti jau nepavyko ir, nepaisant skirtingų įvykio versijų, angliškai nekalbančiam lietuvaičiui už grotų teko praleisti naktį.

Susirūpinę jo bičiuliai buvo informuoti, kad vyras greičiausiai bus paleistas trečiadienį, kai jam bus oficialiai pateikti įtarimai. Labiausiai tikėtina, kad jis bus apkaltintas viešosios tvarkos pažeidimu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų