REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Po pirmos pergalės Londono olimpiniame krepšinio turnyre Lietuvos rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra tvirtino, kad jo auklėtiniams pavyko tinkamai nusiteikti ir parodyti charakterį.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nacionalinė komanda antradienį 72:53 (14:8, 20:19, 22:13, 16:13) įveikė Nigerijos krepšininkus.

REKLAMA

„Visi suprantate, kiek šios rungtynės buvo svarbios. Pirmiausiai mums patiems reikėjo parodyti, kad galime gerai žaisti krepšinį, - kalbėjo K. Kemzūra. – Varžovas nėra toks paprastas ir čia pateko neatsitiktinai. Vieną kartą esame nudegę nuo jų. Pasisekė, nes tinkamai nusiteikėme ir vyrai parodė gerą charakterį.“

– Gal galite išskirti pagrindinius pergalės faktorius?

– Pradėjome susikaupę, gerai gynėmės ir tai demonstravome visas 40 minučių. Kitas momentas – Nigerija paėmė 21 kamuolį po mūsų krepšiu, bet tai nebuvo paprasta. Ne viską jie pabaigė, pakartodavo ir čia atėmėme jų taškus, ką jie kitoms komandoms įmetė. Sudirbo individuali gynyba.

REKLAMA
REKLAMA

Antrame kėlinyje, kai varžovai pradėjo spausti ir mūsų komandinis žaidimas pakriko. Mes sugebėjome persigrupuoti ir vėl gelbėjo gynyba. Patys neužpuolėme, bet ir jiems neleidome įmesti. Taip neleidome prisivyti.

19 rezultatyvių perdavimų kalba apie tai, kad dalijomės kamuoliu geriau, žaidėme ne po vieną. Mantas ir Šarūnas kartu atliko 16 rezultatyvių perdavimų. Tai pridėjo prie komandos pergalės. Džiaugiamės kiekviena pergale. Euforijos nėra. Grįžome į normalią padėtį.  Laukia itin sunkios rungtynės su prancūzais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Trečiame kėlinyje pasirodęs Antanas Kavaliauskas stumtelėjo rinktinę į priekį. Ar jo žaidimas nustebino?

Gavus D. Songailai ir J. Valančiūnui po trečią pražangą jis išėjo ir sėkmingai sužaidė. Pirmiausia – gynyboje atkovodamas kamuolius ir puolime rezultatyviai užbaigdamas atakas. Džiugu dėl jo. Mums svarbu, kad kiekvienose rungtynėse kažkas atsirastų, kas duotų energijos ir gerų minučių.

– Tas epizodas dėl 24 sek. laiko. Gavote paaiškinimą iš teisėjo?

– Jo paaiškinimas: sekretoriatas suklydo ir deja, tai yra pažeidimas. Kamuolį iš mūsų atėmė, nors mačiau, kad buvo 14 sek., po to užsidegė 24 sek. Gerai, kad taip baigėsi šios rungtynės. Dėl sekretoriato klaidos buvome nubausti, atimtas kamuolys.

REKLAMA

– Kiek svarbu, kad Venesueloje jau buvote susidūrę su Nigerijos komanda?

– Pažinojome žvėrį, jei galima taip pasakyti. Nuo kurio nukentėjome. Juokauti negalima, nes graikai, pirmaudami 20 taškų skirtumu pralaimėjo ir neturėjo galimybės atvažiuoti čia.

TAIP PAT SKAITYKITE:

M. Kalnietis: viskas stoja į savas vietas

A. Kavaliauskas: gerai žaidžiau ne tik aš, bet ir visa komanda

R. Kaukėnas: jei komanda laimi – viskas „super“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų