REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Fukušimos atominės elektrinės operatorė „Tokyo Electric Power“ (TEPCO) perėjo Japonijos valstybės kontrolėn.

REKLAMA
REKLAMA

Šalies vyriausybė perėmė energetikos kompanijos kontrolę mainais į trilijono jenų paramą (12,8 mlrd. dolerių). Lėšas skyrė valstybinis paramos fondas, iš kurio išmokamos kompensacijos, susijusios su Japonijoje įvykusia katastrofa.

REKLAMA

Šis fondas – pagrindinis TEPCO akcininkas. Jį šalies vyriausybė įsteigė 2011 metais siekdama palaikyti TEPCO ir kitas kompanijas, taip pat gyventojus ir regionus, nukentėjusius nuo kovo 11 d. įvykusio žemės drebėjimo.

Kompanija 2012 m. kovo pabaigoje paprašė eilinio paramos paketo. Kaip buvo skelbta, lėšos turėjo būti skirtos nuostoliams, susijusiems dėl kompensacijų išmokėjimo avarijos aukoms, padengti. Be to, kompanijos išlaidos nuolat didėja dėl avarijos padarinių likvidavimo. Kaip pastebėjo atominių jėgainių operatorė, kreditoriai sutinka skirti lėšas TEPCO tik tuomet, kai toji gaus valstybės paramą.

Balandį kompanija skelbė, kad iš jos savo noru pasitraukė 460 darbuotojų. Pagrindinė jų pasitraukimo priežastis buvo grasinimai, kurių jie ir jų šeimos sulaukė iš žmonių, nepatenkintų TEPCO veiksmais avarijos Fukušimoje metu. Be to, paaiškėjo, kad TEPCO mažina atlyginimą kompanijos vadovams ir kitiems darbuotojams atitinkamai 25-20 procentų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų