REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Graikiją atvykstančių turistų skaičius smuko, o tai apsunkina ir taip silpną šalies ekonomikos atsigavimą, rašo "The Guardian".

REKLAMA
REKLAMA

Sumažėjęs turistų skaičius Graikijai yra didelis smūgis, nes turizmas sudaro beveik 16,5 proc. šalies ekonomikos. Be to, šiame sektoriuje dirba vienas iš penkių graikų.

REKLAMA

Remiantis naujausiais šalies centrinio banko duomenimis, sausį-gegužę, palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu, į Graikiją atvyko beveik 11 proc. mažiau turistų. Į šalį atvykę turistai per šį laikotarpį joje išleido 1,48 mlrd. eurų, o tai 12,5 proc. mažiau nei pernai.

Užsakomaisiais reisais į Rodo salą atvykstančių turistų sausį-birželį sumažėjo 53 tūkst. Į salą atvykstančių britų skaičius išaugo 5,7 proc., iki beveik 108 tūkst. Antrąją didžiausią turistų grupę sudarė vokiečiai, tačiau turistų iš šios šalies sumažėjo 24 proc., iki 65 tūkst. 700. Turistų iš Rusijos skaičius išaugo 28 proc.

Iš viso Graikijoje pernai atostogavo 2,2 mln. turistų iš Vokietijos, tačiau, remiantis Graikijos turizmo įmonių asociacijos prognozėmis, šiemet šis skaičius sumažės. Pernai Graikijoje apsilankė 1,7 mln. turistų iš Didžiosios Britanijos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų