REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnai į Lietuvą neįleido sovietine simbolika paženklinto automobilio, kurį vairavo Baltarusijos pilietis.

REKLAMA
REKLAMA

Naktį iš pirmadienio į antradienį prie sienos su Baltarusija esančiame Lavoriškių pasienio kontrolės punkte Lavoriškių užkardos pasieniečiai įprasta tvarka ketino patikrinti į Lietuvą vykusį automobilį „Porsche 911“ (996) baltarusiškais valstybiniais numeriais.

REKLAMA

Tačiau VSAT pareigūnai iš karto pastebėjo, kad tvarkingus asmens dokumentus turėjusio 26 metų baltarusio vairuojamas automobilis išpieštas sovietine simbolika – ant ryškiai raudono variklio dangčio pavaizduotas geltonas pjautuvas, tokios pačios spalvos kūjis bei žvaigždė.

Viešą sovietinės bei nacistinės simbolikos demonstravimą draudžia Lietuvoje galiojantys teisės aktai, tad pasieniečiai baltarusiui pranešė, kad automobilis į Lietuvą įleistas nebus.

REKLAMA
REKLAMA

Galiojantį baltarusišką pasą bei vizą turėjusiam užsieniečiui buvo pasiūlyta kelionę tęsti pėsčiomis arba autobusu. Vyras tai daryti atsisakė, tad VSAT pareigūnai nustatyta tvarka surašė jam atsisakymą leisti vykti per valstybės sieną.

Po keliolikos minučių „Porsche 911“ (996) vairavęs užsienietis automobiliu grįžo į Baltarusiją.

Administracinių teisės pažeidimų kodeksas už nacistinių ar komunistinių simbolių platinimą ar demonstravimą numato baudą nuo 500 iki 1000 litų.

Baltarusijos piliečiui piniginė bauda neskirta, nes šis nebuvo įleistas į Lietuvos teritoriją.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų