REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nacionalinės moksleivių akademijos nuotolinio mokymo sistema nuo šiol veikia „debesyje“, pranešė akademijos rėmėja bendrovė „Blue Bridge“. Ji sukūrė atitinkamą techninį sprendimą, paremtą debesų kompiuterijos principais.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotolinio mokymo sistema pasiekiama iš „Blue Bridge“ duomenų centro. Šios sistemos kūrimas, priežiūra ir tobulinimas iki 2013 m. liepos yra finansuojama ES fondų lėšomis, o didesniam sistemos patikimumui užtikrinti naudojami rėmėjo „Blue Bridge“ resursai, sakoma bendrovės pranešime.

REKLAMA

Pasak Vaido Damoševičiaus, Nacionalinės moksleivių akademijos IT koordinatoriaus, akademijoje nuotoliniu būdu šiuo metu mokosi daugiau nei 400 talentingiausių vaikų iš įvairiausių Lietuvos kampelių, todėl itin svarbu, kad sistema veiktų stabiliai ir leistų moksleiviams ugdyti savo žinias nepriklausomai nuo gyvenamosios vietos. Akademijoje mokslas nuotoliniu būdu yra nemokamas.

Šiuo metu Nacionalinėje moksleivių akademijoje veikia 9 dalykinės sekcijos: biochemijos, chemijos, ekonomikos, informatikos, istorijos, fizikos ir astronomijos, lietuvių filologijos, matematikos bei muzikos. Sėkmingai įstoję į pasirinktą sekciją, 7–10 klasių moksleiviai pradeda gana intensyvų mokymosi kursą, trunkantį visus mokslo metus. Moksleiviai kas dvi savaites gauna užduotis iš mokytojų ir dėstytojų. Mokslas akademijoje gali trukti nuo 3 iki 6 metų, t. y. nuo įstojimo iki 12 klasės.

REKLAMA
REKLAMA

Nacionalinė moksleivių akademija – jau aštuonerius metus veikianti papildomo ugdymo institucija, skirta mokslui ir muzikai gabiems Lietuvos vaikams. Akademijos idėja – stiprinti Lietuvos intelektinį potencialą, investuojant į aukštus pasiekimus ir motyvaciją turinčius vaikus.

Iš viso nuo 2004-ųjų Nacionalinėje moksleivių akademijoje ugdymo programose yra dalyvavę daugiau kaip 1100 vaikų. Šiemet akademijos moksleiviai iš tarptautinių olimpiadų parsivežė 12 medalių, iškovojo 97 prizines vietas ir gavo 26 pagyrimo raštus respublikinėse olimpiadose ir konkursuose, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų