REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viešojoje erdvėje pasirodžius pranešimams apie Astos Baukutės ir jos vyro Kęstučio Rupulevičiaus įsiliejimą į „Drąsos kelio“ gretas, partija suskubo šias žinias paneigti.

REKLAMA
REKLAMA

„Partija praneša, kad A. Baukutės ir K. Rupulevičiaus rinkimų sąraše nebus. „Drąsos kelias“ partija dėkinga šiems politikams už parodytą paramą, tačiau partija siekia būti skaidri nuo pat pirmųjų žingsnių – mes ne tik deklaruojame, bet ir darome“, – rašoma partijos vadovės Neringos Venckienės išplatintame pranešime.

REKLAMA

Tokia informacija pasirodė po liepos 20 d. LITEXPO parodų ir konferencijų centre vykusio politinės partijos „Drąsos kelias“ narių ir rėmėjų susitikimo.

Į susitikimą atvyko ne tik ištikimi buvusios teisėjos Neringos Venckienės rėmėjai, bet ir jau nemažą politinį stažą turintys politikai: A. Baukutė su sutuoktiniu K. Rupulevičiumi, A. Stancikienė bei S. Stoma.

Į klausimą, ar tai, kad kartu su sutuoktiniu atvyko į „Drąsos kelio“ partijos susirinkimą reiškia, kad galima tikėtis išvysti politikę šios partijos sąrašuose, A. Baukutė atsakė labai konkrečiai: „Taip“, bet paprašyta patikslinti, kuriame partijos narių dešimtuke tikisi pasiūlyti rinkėjams savo kandidatūrą, moteris teigė: „Nieko nesitikiu, kai žmonės nulems, kokia bus paties aukščiausio režisieriaus valia...“

REKLAMA
REKLAMA

Šiandien Seimo narė kalbėdama apie planus eiti į Seimą su „Drąsos keliu“ sakė: „Su šios partijos nariais kalbėjome apie tai, kad aš drąsiai juos palaikau šiame kelyje, nes lygiai taip drąsiai atėjau ir esu viena daugiau nei trejus metus be partijos ir frakcijos. Tai sunku, bet drąsa gina tiesą. Dalyvauti ir eiti reikia, kaip ir sakė gerbiama prezidentė, mes visi kartu kuriame Lietuvos valstybę. Jie („Drąsos kelias“ – Balsas.lt past.) puikiai žinojo, kad aš ir mano vyras esame padavę dokumentus kaip nepriklausomi kandidatai Klaipėdos apygardoje“, – portalui Balsas.lt sakė A. Baukutė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie tai, ar būtų sutikusi stoti į partiją, jei būtų sulaukusi kvietimo iš „Drąsos kelio“ atstovų, politikė sakė: „Būčiau apie tai pagalvojusi.“ A. Baukutė dar kartą pabrėžė, kad jokių didelių lūkesčių neturi: „Nieko nesitikiu, realybė yra labai paprasta: kai buvo svarstoma, ar mažosios partijos turi teisę egzistuoti, tai drąsiai sakau, kad taip, nes tai demokratijos saugiklis.“

„Iš prieš ketverius metus eidama į Seimą vilčių nedėjau, viskas bus kaip surežisuos Dievulis... Kažkada burtininkė Vaiva Budraitytė sakė, kad po dvejų metų krisiu kaip lapas politikoje...“ – mįslingai mintį apie praeityje girdėtas, bet neišsipildžiusias prognozes baigė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų