REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Turkija – tai vieta, kur daugelis vyksta praleisti atostogų, nutinka taip, kad čia sutinka ir savo antrąją pusę, o būna ir tokių atvejų, kad po keleto puikių atostogų ši šalis tampa namais, rašo traverl.ria.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, esama ir kitos nuomonės: vykstantys į šią šalį turistams, ypač moterims, dažnai patariama vengti  žiūrėti į akis, per daug garsiai nesijuokti, nes tai gali būti palaikyta įžūloku elgesiu arba atkreipti nepageidaujamų gerbėjų dėmesį. Turkijoje moteris gali gluminti savitas vyrų dėmesys, kurio vargiai ar sulauktumėte vakarietiškose šalyse: čia turkiškas svetingumas susipina su šiek tiek įtarumą keliančiu įkyroku dėmesio rodymu.

REKLAMA

Moteris turi žinoti savo vietą

Norint užmegzti draugiškus santykius su vietinis, būtina laikytis paprastų taisyklių – gerbti vietines tradicijas ir nepamiršti, kad Turkija, nepaisant to, kad vadina savo labai modernia, yra islamo šalis.

Į Turkiją vykstančios turistės turėtų suprasti, kad nors šalis ir jos kultūra iš pirmo žvilgsnio atrodo labai atvira ir daugialypė, tam tikros kultūrinės dogmos tebeegzistuoja. Viena jų požiūris į moterį. Nepaisant to, kad dauguma tėvų leidžia savo dukroms studijuoti universitetuose ir siekti karjeros, požiūris į moterį tebėra labai globėji9škas, bet kartu pabrėžiama, kad visuomenės hierarchijoje ji užima žemesnę vietą.

REKLAMA
REKLAMA

Komplimentų jūros

„Tavo lūpos, kaip rožių žiedlapiai“ – tokie komplimentai skamba kaip iš „Tūkstančio ir vienos nakties“, tačiau nereikėtų visu tuo patikėti pažodžiui, nes mokėjimas meluoti patiklioms turistėms – vienas iš turkų vyrų talentų. Tiesa, be mokėjimo saldžiai meluoti, turkai vyrai dar pasižymi pavydumu.

Turkijos moterys žiūrėdamos į šviesiaplaukes europietes jaučia rimtą konkurenciją, be to, situacija aštrina ir tai, kad būdamos 30-35 metų turkės paprastai jau būna apsikrovusios vaikais ir paskendusios namų ruošoje. Apie pusę šalies moterų nedirba, nes to reikalauja musulmonų tradicijos, šeimą aprūpinti privalo vyras.

Šio šalies kultūroje vyrų ir moterų santykiai labai apibrėžti ir tokie momentai, kaip piršlybos, yra tradicijų reglamentuojamos iki mažiausių detalių. Atitinkamus vyrų ir moterų elgesio etiketo bruožus ir tam tikrus moralės standartus pastebėsite net tokiose didmiesčiuose kaip Ankara, Stambulas ar Izmiras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų