REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jei tikėtume kai kurių šaltinių pateikiama informacija, prieigą prie platformos „Windows RT“ („Windows 8“ versija ARM architektūros procesoriams) 2012 metais gaus tik penki – šeši „Microsoft“ partneriai, ir tik 2013 m. sausio mėnesį šis ribojimas bus panaikintas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš didžiausių kompiuterių gamintojų „už borto“ liks kompanija „Acer“, kurios vadovas jau buvo kritiškai pasisakęs dėl „Microsoft“ planų imtis savo planšetinių kompiuterių gamybos ir realizavimo.

REKLAMA

Iš pradžių „Microsoft“ atstovai teigė, kad „Surface“ yra tik etaloninis modelis, ir partneriams nėra dėl ko jaudintis. Žodžiu, ramino visais įmanomais būdais. Tačiau neseniai „The New York Times“ tinklaraštyje pasirodė oficialus „Microsoft“ dokumentas, kuriame galima įžvelgti tiesos akimirką: programinės įrangos milžinė prisipažįsta dėl grėsmės savo partneriams po sprendimo savarankiškai pardavinėti planšetinius kompiuterius su „Windows 8/RT“ platforma.

Kalbant išsamiau, iš dokumento tampa aišku, jog planšetinių kompiuterių „Surface“ egzistavimas paaštrins konkurenciją su analogiška produkcija, kurią gamina „Microsoft“ partneriai. Visa tai, aišku, tikrai jų nenudžiugins. Puikiai tai suvokę, kompiuterių gamintojai gali tiesiog parodyti vangų susidomėjimą „Windows RT“ arba „Windows 8“ planšetiniais kompiuteriais. Tokiu būdu gausime uždarą ratą: norėdama išpopuliarinti savo naują operacinę sistemą, „Microsoft“ lenda į teritoriją, kurioje jau darbuojasi jos partneriai, o šie nenori padėti, nes programinės įrangos milžinė bando atlikti darbą už juos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų