REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV iždo sekretorius Timothy Geithneris ir Vokietijos finansų ministras Wolfgangas Schaeuble pirmadienį pabrėžė, kad, norint įveikti skolų krizę, būtina bendradarbiauti, ir pažadėjo tai daryti, tačiau konkrečių veiksmų, kurių Europa ir JAV imsis ateinančiais mėnesiais, neįvardino, informuoja AP.

REKLAMA
REKLAMA

T. Geithneris pirmadienį Vokietijoje susitiko su W. Schaeuble, o vėliau su Europos centrinio banko (ECB) vadovu Mario Draghi.

REKLAMA

T. Geithneris ir V. Schaeuble gyrė Airijos, Portugalijos, Ispanijos ir Italijos pastangas stiprinant savo ekonomikas ir išreiškė optimizmą dėl ekonominių reformų, skirtų padidinti euro zonos valstybių integraciją.

Po susitikimo išleistame bendrame pranešime spaudai neužsimenama apie Graikiją, kuriai sunkiai sekasi įgyvendinti reformas, kurių mainais su paskolas reikalauja tarptautiniai kreditoriai.

T. Geithneris ir V. Schaeuble pabrėžė, jog būtina tęsti tarptautinį bendradarbiavimą, ir pareiškė, kad JAV ir Vokietija „ir toliau glaudžiai bendradarbiaus su savo partnerėmis, siekiant stabilizuoti pasaulinę ir Europos ekonomikas“.

REKLAMA
REKLAMA

T. Geithneris pirmadienį taip pat kalbėjosi telefonu su Prancūzijos finansų ministru, o euro grupės pirmininkas Jeanu-Claude'u Junckeriu interviu vienam Vokietijos dienraščiui sakė, kad dėl konkrečių kovos su krize veiksmų Europos pareigūnai nuspręs šią savaitę.

Nors Europos lyderiai konkrečių veiksmų pirmadienį neįvardino, po jų komentarų sustiprėjo lūkesčiai, kad ECB gali pradėti supirkinėti Ispanijos ir galbūt Italijos obligacijas, kad sumažintų šalių skolinimosi kainas, kurios pastarosiomis savaitėmis kėlė nerimą. Taip pat įmanoma, kad obligacijas ims supirkinėti laikinas euro zonos gelbėjimo fondas – Europos finansinio stabilumo fondas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų