REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

15-metės Lietuvos plaukikės Rūtos Meilutytė pergalė olimpiniame Londono baseine plaukiant 100 metrų krūtine nustebino ir ją, ir visą sporto pasaulį.

REKLAMA
REKLAMA

Neeilinė, niekieno neprognozuota plaukimo rungtynių baigtis patraukė įtakingiausių pasaulio žiniasklaidos priemonių dėmesį: „15-metė laimėjo istorinę pergalę“, – skelbė BBC ir šį įvykį įtraukė tarp dienos svarbiausiųjų, kurių nederėtų praleisti pro akis. „Dienos olimpietė: jai tik 15 metų, o ji jau laimėjo savo pirmąjį auksą“, – apie R. Meilutytę rašė CNN.

REKLAMA

Vis dėlto dalis Britų žiniasklaidos Rūtos pergalę įvertino su apmaudu: „15-metė moksleivė iš Plimuto stulbinančiai iškovojo plaukimo auksą... gaila, kad atstovavo Lietuvai“, – skelbia dailymail.co.uk straipsnio antraštė.

„Dar prieš kelias dienas 15-metė Rūta Meilutytė su klasės draugais sėdėjo Plimuto koledže. Šiandien ji – olimpinė čempionė. Lietuvos plaukimo talentas, besimokanti ir besitreniruojanti Anglijos vidurinėje mokykloje, šturmavo 100 m. plaukimo krūtine pergalę“, – rašo dailymail.co.uk. Mergina pastaruosius porą metų ne tik gyvena ir mokosi Didžiojoje Britanijoje – ją taip pat ir treniruoja britas treneris Jonas Ruddas.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekas nesitikėjo, kad panelė Meilutytė pateks į finalą, o sėkmė pribloškė ir ją pačią: šviesiaplaukė paauglė rankomis užsidengė veidą, kai pasiekusi finišą pirmą kartą pažvelgė į rezultatų švieslentę“, – rašo portalas.

Jaunai sportininkei laimėti nesutrukdė net ir prieš plaukimą itin išaugusi įtampa, kurią sukėlė falstartas. Nelaiku, be kitų pasiruošimų signalų pasigirdus starto sirenai, į vandenį šoko amerikietė Breeja Larson.

R. Meilutytė atplaukė per 1:05.47  minutės. Artimiausia jos varžovė, patyrusi amerikiečių plaukikė Rebecca Soni finišą pasiekė per 1:05.55 minutės ir liko antra, o japonei Satomi Suzuki su 1:06.46 rezultatu teko trečioji vieta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų