REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po sunkių derybų su darbuotojų profesine sąjunga „Nokia“ pareiškė, jog uždaro savo paskutinę gamyklą Suomijoje, Salo mieste.

REKLAMA
REKLAMA

Jau ne kartą rašyta ir kalbėta apie suomių kompanijos „Nokia“ planus gamybą perkelti už Europos ribų, ir ne kur kitur, o į Aziją. Dabar pereinamąjį procesą galima laikyti beveik baigtu – „Nokia“ pareiškė, jog uždaro savo paskutinę gamyklą Suomijoje. Be to, kompanija dar kartą patvirtino, jog gimtinėje ketina atleisti 3700 darbuotojų.

REKLAMA

Priminsime, jog šių metų birželio mėnesį „Nokia“ pranešė apie papildomas priemones, kurios įeina į restruktūrizacijos planą, o pastarasis numato 10 000 darbo vietų sumažinimą visame pasaulyje, o taip pat gamyklos Salo mieste uždarymą. Pastarieji mobilių telefonų gamybiniai pajėgumai buvo vieni didžiausių Vakarų Europoje.

Praėjusį trečiadienį Salo gamykloje buvo pagamintas paskutinis mobilusis telefonas. Suomijos žiniasklaidos teigimu, gamykla bus uždaryta šių metų rugsėjo mėnesį, o iki metų pabaigos darbo neteks 780 darbuotojų. Kaip matome, spartus „Nokia“ ritimasis žemyn tęsiasi toliau.

Kažkas vis dar tikisi ir deda dideles viltis į kol kas nežinomą „supernaujieną“, kuri bus pristatyta rugsėjo 7 d. Vis tik jau dabar galima pasakyti, jog visai, rodos, neseniai buvęs didžiausias pasaulyje telefonų gamintojas dabar privalės ne tik pasistengti, tačiau netgi labai pasistengti, tačiau tam greičiausiai reikės ir labai daug sėkmės (o kai kurie ekspertai teigia, kad netgi stebuklo). Kaip bus iš tikrųjų, pamatysime ateityje, tačiau kaip vartotojui norisi tikėti, jog konkurencija tiek paprastų, tiek ir išmaniųjų telefonų rinkoje nesumažės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų