REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Jauniausia visų laikų Lietuvos olimpietė Rūta Meilutytė pirmadienio vakarą privertė šokinėti iš džiaugsmo visą Lietuvą. Penkiolikmetė olimpinių žaidynių debiutantė 100 m plaukimo krūtine finale distanciją įveikė per 1 min. 05,47 sek. ir iškovojo Lietuvai pirmąjį aukso medalį.

REKLAMA
REKLAMA

„Dar vis nesupratau kas atsitiko. Visos emocijos tiesiog suėjo į vieną, kojos linko, meldžiausi, kad nenukrisčiau“, – kalbėjo aukso medalį rankoje laikydama R. Meilutytė. – Norėčiau padėkoti savo šeimai, draugams, treneriams.“

REKLAMA

– Kam skirsi medalį?

– Dar nežinau.

– Matei, kad visai šalia prie finišo plaukė Rebecca Soni?

– Mačiau, bet stengiausi nežiūrėti.

– Prezidentė Dalia Grybauskaitė stebėjo plaukimą ir vėliau pasveikino. Ką tau tai reiškia?

– Didelė garbė, kad prezidentė stebėjo mano plaukimą. Smagu, kad domisi, nes plaukimas ne tokia populiari sporto šaka Lietuvoje. Gal išpopuliarės dabar.

– Ar žinai, kokią premiją už olimpinį auksą gausi?

– Ne.

– 400 tūkst. litų.

– Gali būti.

– Kur išleisi?

– Neleisiu.

– Ar finalas vyko taip, kaip planavai?

– Taip. Žinoma, visada būna klaidelių, pažiūrėjusi įrašą jas taisysiu, bet viskas buvo gerai.

REKLAMA
REKLAMA

– Kokios mintys sukosi galvoje, kai nuplaukei distanciją?

– Nieko nepagalvojau. Tuščia galvoje.

R. Meilutytės triumfą 100 m plaukimo krūtine plaukime stebėjo ne tik Lietuvos prezidentė D. Grybauskaitė, bet ir kiti mūsų šalies sportininkai. Tarp buvo šaulė Daina Gudzinevičiūtė, krepšininkai Mantas Kalnietis, Rimantas Kaukėnas, Jonas Valančiūnas bei olimpinės delegacijos atstovai.

Realia pretendente laimėti aukso medalį R. Meilutytė buvo laikoma jau po kvalifikacijos varžybų, kur  distanciją įveikusi per 1 minutės 05,56 sek. pagerino savo ir Lietuvos rekordus bei iš 46 dalyvių užėmė pirmą vietą. Žiniasklaidos Lietuvos Michaelu Phelpsu pakrikštyta mergina dar kartą nustebino pusfinalyje, kai distanciją nuplaukė per 1 min. 05,21 sek. ir pagerino Europos rekordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R. Meilutytei Londono olimpiada dar nesibaigė – rugpjūčio 1 dieną ji dar startuos 100 m laisvuoju stiliumi, o rugpjūčio 3 dieną – 50 m laisvuoju stiliumi rungtyse.

TIK FAKTAI

Iki Londono olimpiados R. Meilutytės didžiausi laimėjimai buvo 2011 metais Europos jaunimo olimpiniame festivalyje Trabzone iškovota pirma vieta 100 m krūtine (1 min. 07,59 sek.), o šįmet – toje pačioje distancijoje laimėtas Didžiosios Britanijos čempionatas (1 min. 07,30 sek.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų