REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Pirmadienio vakarą 15-metė Lietuvos plaukikė Rūta Meilutytė iškovojo Londono olimpiados auksą, tuo pradžiugindama visą Lietuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingi sportininkės startai ankstesniuose etapuose krepšinio šalies žmones privertė susidomėti plaukimu, o viltis, kad lietuvaitė užlips ant prizininkų pakylos, prie televizorių ekranų sutraukė gausybę sporto sirgalių.

REKLAMA

Daugelis Lietuvos daugiabučių gyventojų finišo akimirką galėjo girdėti džiugius kaimynų šūksnius, o kavinėse renginį stebėję žmonės nevaržė džiaugsmo ir daužė taures už R. Meilutytės olimpinę pergalę.

Džiaugsmas iškart po finišo prasiveržė ir socialiniuose tinkluose: pasipylė komentarai, įkeliamos varžybų ir triumfo akimirkų nuotraukos, nuorodos į straipsnius apie R. Meilutytės iškovotą auksą.

„Šaunuolė, Rūta! Pirmasis auksas!“, „Metu krepšinį ir pereinu prie plaukimo“, „Šį kartą Suzuki ir Sony negalėjo pasipriešinti mūsų Rūtelei!“ – emocijomis socialiniame tinkle „Facebook“ tryško internautai.

REKLAMA
REKLAMA

Abejingi R. Meilutytės pergalei neliko ir Lietuvos politikai, savo džiaugsmą taip pat reiškę „Facebook'e“.

Premjeras Andrius Kubilius pasidalino nuotrauka, kurią įkėlė Rasa Juknevičienė ir pakomentavo: „Visus tautiečius sveikinu su šiuo puikiu Rūtos Meilutytės aukso medaliu. Šaunuolė!“

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis džiūgavo: „Valioooooo. Kažkas nerealaus. Rūta!!!!!“

Prezidentė Dalia Grybauskaitė rašė „Rūta Meilutytė – olimpinė čempionė! Tai – pirmasis Lietuvos sportininkų medalis šiose žaidynėse ir jį laimėjo jauniausia visų laikų Lietuvos olimpinės rinktinės narė! Savo pasiektu rezultatu plaukikė nustebino visą pasaulį ir, būdama tik 15-os metų, jau įėjo į olimpinio sporto istoriją. Miela Rūta, sėkmės tolesnėse rungtyse ir ačiū už džiaugsmą, suteiktą visai Lietuvai!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

D. Grybauskaitė ir oficialiu pranešimu suskubo pasveikinti plaukikę, Londono olimpinėse žaidynėse 100 m plaukimo krūtine rungtyje iškovojusią garbingą aukso medalį: „Tai – pirmasis Lietuvos sportininkų medalis šiose žaidynėse ir jį iškovojote Jūs, jauniausia visų laikų Lietuvos olimpinės rinktinės narė! Visa Lietuva sulaikiusi kvapą stebėjo Jūsų pasirodymą žaidynėse nuo pat pirmųjų akimirkų. Savo pasiektu rezultatu Jūs nustebinote visą pasaulį ir, būdama tik 15-os metų, jau įėjote į olimpinio sporto istoriją. Olimpinis aukso medalis – didžiulis laimėjimas, o daugeliui sportininkų - ir didžiausias visos karjeros pasiekimas. Kartu tai pergalė, po kurios reikia dirbti dar sunkiau ir atkakliau, nes svarbu nuolat judėti pirmyn. Linkiu ir toliau taip pat kryptingai, ryžtingai ir valingai dirbti. Jūs – didžiulė Lietuvos viltis!“, – rašoma Prezidentės sveikinime.

REKLAMA

Šalies vadovė jaunajai sportininkai palinkėjo didžiulės sėkmės ir padėkojo už džiaugsmą, suteiktą visai Lietuvai.

Seimo narė Vilija Aleknaitė-Abramikienė buvo itin jausminga: „Ačiū Tau, Viešpatie, dabar jau ir aš verkiu...“

Algirdas Butkevičius pasidalino nuotrauka su prierašu „Sveikinu Rūtą, sveikinu visus mus – su aukso medaliu. Fantastiška mergaitė.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų