REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiasis Sirijos diplomatas Londone Chaledas al Ajubis atsistatydino, nes „nebenori atstovauti“ Bašaro al Asado režimui, praneša „The Telegraph“.

REKLAMA
REKLAMA

Ch. al Ajubis yra įtakingiausias Sirijos diplomatas, atsukęs nugarą prezidento B. al Asado režimui. Kol kas jis nedezertyravo, t. y. oficialiai neperėjo į Sirijos opozicijos pusę, bet svarsto, ką daryti toliau.

REKLAMA

Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerija pranešė, kad Ch. al Ajubis apie savo sprendimą juos informavo pirmadienio rytą.

„Ch. al Ajubis mums pranešė, kad nebegali eiti savo pareigų, nes nebenori atstovauti režimui, kuris smurtauja ir engia savo žmones, - teigiama Didžiosios Britanijos užsienio reikalų ministerijos pranešime - Ch. al Ajubis buvo aukščiausio rango Sirijos diplomatas Londone. Jo pasitraukimas yra dar vienas smūgis B. al Asado režimui. Tai rodo, kokį pasibjaurėjimą ir neviltį režimo veiksmai kelia visų socialinių sluoksnių Sirijos piliečiams, esantiems šalyje ir užsienyje“.

Ministerija paragino ir kitus B. al Asado aplinkos žmones atsiriboti nuo režimo vykdomų nusikaltimų prieš Sirijos gyventojus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų