REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Draudikai jau skaičiuoja nuostolius, kurių pridarė sekmadienio pavakare ir pirmadienio naktį Lietuvoje praūžusi audra.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta  14:49 val.) Šalies draudimo rinkos lyderis „Lietuvos draudimas“ šiandien iki vidurdienio užregistravo daugiau nei 100 gyventojų pranešimų dėl sekmadienį vakare pamaryje ir kitur Lietuvoje prasiautusios audros. Nuostoliams atlyginti bendrovė rezervavo beveik 130 tūkst. litų.

REKLAMA

„Gyventojų pranešimai dėl sugadinto turto ar patirtų nuostolių ir toliau nenutrūkstamai plaukia į bendrovės žalų skambučių centrą, prognozuojame, kad dėl sekmadienio škvalo bus užregistruota iki 200 pranešimų apie sugadintą turtą ar transportą, savo draudėjams vien dėl šios audros atlyginsime nuostolių už 230 tūkst. litų“, – sako Gintaras Dambrauskas, „Lietuvos draudimo“ Žalų skambučių centro vadovas.

Stiprus vėjas daugiausia žalos pridarė apgadindamas pastatų stogus ar jų dalis. Vidutinis nuostolis siekia 1300 litų. Didžiausias kol kas „Lietuvos draudime“ užregistruotas nuostolis – 15 tūkst. litų – bus atlygintas Pasvalio rajone, kur vėjas nuplėšė visą stogą.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu daugiausia pranešimų apie patirtą žalą AB „Lietuvos draudimas“ gauna iš Skuodo, Plungės, Palangos, Neringos, Šilutės, Klaipėdos, Telšių, Akmenės, Šakių, Vilkaviškio rajonų.

Anksčiau šį mėnesį stiprūs škvalai ir audros siautė per ilgąjį Mindaugo karūnavimo savaitgalį. „Lietuvos draudimas“ dėl liepos 6–9 dienomis siautusių gamtos stichijų užregistravo 485 žalas už 530 tūkstančių litų. Labiausiai nukentėjo Šalčininkų miestas ir rajonas.

Liepos 1 dieną siautusi audra „Lietuvos draudimo“ klientams pridarė nuostolių už 140 tūkst. litų, registruota 122 pranešimai apie nuostolius, daugiausia Utenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Po savaitgalio kaitros ir sekmadienį Lietuvoje praūžusio škvalo draudikai registruoja pirmuosius pranešimus apie žalas. Joms padengti draudimo bendrovė „Ergo Lietuva“ jau rezervavo 400 tūkst. litų. Prognozuojama, kad turto ir kasko draudimo bendri nuostoliai gali siekti 750 tūkst. litų.

Daugiausiai pranešimų apie savaitgalį siautėjusios audros sukeltus nuostolius sulaukiama iš Kuršių Nerijos ir Klaipėdos, Palangos, Šilutės, Mažeikių bei kitų miestų ir rajonų. Prognozuojama, kad audros metu patirta vidutinė žala bus apie 5 tūkst. litų.

REKLAMA

Draudimo bendrovės „Ergo Lietuva“ Turto draudimo departamento direktorius Tomas Nenartavičius pasakoja, kad žmonės kreipiasi dėl vėtros nuplėštų namų ir ūkinių pastatų stogų, krušos suniokotų dangų, dėl lietaus aplieto ir apgadinto turto. Klaipėdoje registruota žala, kurios metu vėjo pakelti baldai nuniokojo kaimyno namą, žmonės praneša ir apie žaibų sugadintą buitinę bei elektronikos techniką. Taip pat dėl kaitros kelios įmonės registravo paukščių uždusimo nuostolius.

Draudimo bendrovė primena, kad klientai apie patirtą turto žalą draudimo bendrovei gali pranešti per tris darbo dienas, o automobilio – per septynias. Tikslūs gamtos šėlsmo sukelti nuostoliai bus aiškūs kitą savaitę.

Taip pat skaitykite:

Po rekordinių karščių Lietuvoje siautė vėtra, pirmadienį laukiama krušos (papildyta 07:53)(video)(foto)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų