REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdos policija šokiruota - atlikus tarnybinį patikrinimą darbo neteko trys Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) tyrėjai. Panašus likimas laukė ir juos nepakankamai kontroliavusio vado, tačiau jam pavyko atsipirkti pareigų pažeminimu, rašo "Vakarų ekspresas".

REKLAMA
REKLAMA

Policijos departamento Vidaus tyrimų valdybos (VTV) pareigūnams baigus tarnybinį patikrinimą už pareigūno vardo diskreditavimą atleisti trys ONTT vyresnieji tyrėjai - Kazys Gaučius, Evaldas Gubysta ir Vidas Mangarovas.

REKLAMA

Redakcijos duomenimis, planuota atleisti ir jų veiksmus netinkamai kontroliavusį Klaipėdos VPK ONTT viršininką, vyresnįjį komisarą Vladimirą Plotkiną. Jam pavyko išsilaikyti poste, tačiau jam buvo pažemintos pareigos.

Oficialiai V. Plotkinas apie tai bus informuotas tik šiandien, kai po ligos grįš į darbą.

"Vakarų ekspreso" šaltinių teigimu, daugiau nei 20 metų policijoje dirbančio V. Plotkino užtarėju tapo Lietuvos policijos generalinis komisaras Vytautas Grigaravičius. Jis nesutiko, kad tiek metų teisėsaugai atidavęs klaipėdietis būtų atleistas iš darbo, ir suteikė jam galimybę garbingai išeiti į pensiją.

REKLAMA
REKLAMA

VTV pareigūnai tarnybinį patikrinimą pradėjo po to, kai į minėtus uostamiesčio pareigūnus "neįkando" su įstatymus pažeidinėjančiais policininkais kovojanti Lietuvos kriminalinės policijos biuro Organizuoto nusikalstamumo tyrimo vyriausiosios valdybos 5-oji valdyba.

Šios institucijos darbuotojai iš pradžių norėjo klaipėdiečių atžvilgiu inicijuoti ikiteisminį tyrimą, tačiau nepakakus duomenų medžiagą perdavė VTV.

Teisėsaugininkai sako, jog tokius minėtos 5-osios valdybos veiksmus galima vertinti kaip siekimą bet kokiomis priemonėmis įrodyti uostamiesčio teisėsaugininkų neva padarytus nusižengimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Neoficialiomis žiniomis, minėtų trijų pareigūnų atleidimas siejamas su Klaipėdos VPK ONTT Antrojo skyriaus viršininko Vitalijaus Timofejevo galimai padarytais nusikaltimais, dėl kurių šiuo metu Klaipėdos apygardos prokuratūroje atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnai į pajūrio kolegas nusitaikė praėjusiais metais ir net pusmetį čia atlikinėjo ypač slaptą tyrimą.

Jis baigėsi tuo, kad vienu geriausiu uostamiesčio kriminalistu laikytas V. Timofejevas įtartas piktnaudžiavimu tarnyba, sąvadavimo organizavimu ir vadovavimu jam bei dėl to nušalintas nuo tarnybos.

REKLAMA

Tiesa, Klaipėdos apygardos administracinis teismas panaikino šį miesto VPK viršininko Benono Ivanausko įsakymą. Jis konstatavo, kad policininkas nušalintas neteisėtai ir grąžino jį į ankstesnes pareigas. Šią teismo nutartį Klaipėdos VPK apskundė, o V. Timofejevas nuo tarnybos nušalintas iš naujo.

Pastarasis savo kaltę griežtai neigia ir tikina, kad visi kaltinimai remiasi tik dviem telefoniniais pokalbiais. Neva susipažinus su jų išklotinėmis iš karto paaiškėtų, kad jis nekaltas. Tačiau to negalima padaryti, nes tokiu atveju būtų atskleista valstybės paslaptis.

V. Timofejevas įtariamas dangstęs vieną butą, tapusį prostitučių ir jų sąvadautojų darbo vieta. Esą ten kartu su "plaštakėmis" linksmindavosi ne tik pareigūnas, bet ir jo kolegos ar net nusikalstamo pasaulio atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų