REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybė į miesto biudžetą surinko 411,8 proc. daugiau pajamų už baudas, nei buvo planuota. 2012 metų pirmąjį pusmetį buvo planuota surinkti 449 tūkstančius litų, surinkta – 1,8 mln. Lt., tai yra 1,4 mln. Lt. daugiau.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat vien vietinės rinkliavos už stovėjimą šių metų I–II ketvirčiais buvo surinkta 1,35 milijono litų daugiau, nei per tą patį laikotarpį 2011 m. O lyginant 2010 m. ir 2012 m., įplaukos į Savivaldybės biudžetą padidėjo daugiau nei 50 procentų.

REKLAMA

Pavyzdžiui, vien Saugaus miesto departamento padalinių pareigūnai vidutiniškai per mėnesį surašo apie 4000 administracinių teisės pažeidimų protokolų. Daugiausia administracinių teisės pažeidimų protokolų yra surašoma už alkoholinių gėrimų gėrimą viešosiose vietose, Tvarkymo iš švaros taisyklių pažeidimus, Vilniaus miesto želdynų ir želdinių apsaugos taisyklių pažeidimus, Išorinės reklamos įrengimo taisyklių pažeidimus, stovėjimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimus, bei Vietinės rinkliavos už naudojimąsi tarybos nustatytomis mokamomis vietomis automobiliams statyti nuostatų pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA

Nuo 2011-03-01 įsigaliojus Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso pakeitimams savivaldybių vykdomosioms institucijoms pavestos vykdyti naujos funkcijos. Buvo išplėsta ne tik pareigūnų kompetencija kontroliuoti pažeidimus ir surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolus už naujas veikas, bet ir suteikti įgaliojimai nagrinėti administracinių teisės pažeidimų bylas. Administracinių teisės pažeidimų nustatymas ir bylų nagrinėjimas tapo efektyvesnis, o Vilniaus miesto savivaldybės taryba priėmė sprendimą reorganizuoti Saugaus miesto departamentą ir padaliniuose buvo padidintas etatų skaičius.

2010 metų gegužę dirbo 18 Viešosios tvarkos skyriaus pareigūnų, 2012 metų gegužę – jau 24.

 

Užsakymo nr. 2465

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų