REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Šeštadienį, liepos 28 d. Kauno „Žalgirio“ areną sudrebino legendinės amerikiečių roko grupės „Red Hot Chili Peppers“ koncertas. Jei savaitgalį pajūrio verslininkai pasigedo maždaug 15 tūkst. potencialių klientų, galime pasakyti, kad maždaug tiek jų buvo susirinkę Nemuno saloje esančioje arenoje.

REKLAMA
REKLAMA

Apšildanti koncerto grupė britų „The Vaccines“ rokeriai atrodė patenkinti Kaune susirinkusios publikos priėmimu. Nors naujos kartos lengvo roko atlikėjai ir pradžių buvo sutikti ganėtinai šaltai, vėliau žiūrovai kaip reikiant įsismarkavo. „Lietuvoje esame pirmą kartą, tačiau mums čia labai patinka“, – šaukė grupės vokalistas.

REKLAMA

Lauke kepinant karščiui „Žalgirio“ arenos kondicionavimo sistema nepajėgė užtikrinti komfortiškos oro temperatūros. Ypatingai aktualu tai buvo stovimas vietas apačioje užėmusiems žiūrovams. Natūralu, kad per žinomos visame pasaulyje grupės koncertas buvo daug norinčių šokti, judėti ir būti su bendraminčiais, todėl žmonių apačioje buvo  tiršta. Nelaimei, dėl didelio karščio ir oro trūkumo keletas jų nebesilaikė ant kojų ir dar prieš koncertą buvo už parankių vedami atgaivinti.

REKLAMA
REKLAMA

Po maždaug 30 min. trukusio laukimo publika ėmė nekantrauti ir per visą areną keletą minučių ritosi žiūrovų rankų bangos. Galiausiai maždaug 20 min. po 21 val. šviesos buvo prigesintos ir iš tamsos būgnų garsai paskelbė apie „Red Hot Chili Peppers“ pasirodymą ant scenos. Vokalistas Anthony Kiedis liko ištikimas savo originaliam stiliui – scenoje pasirodė su beisbolo kepuraite ir juodu apsiaustu. Kaip vėliau paaiškėjo, tokia apranga buvo pasirinkta kaip scenarijaus dalis tam, kad būtų ką nusirengti ir jau atlikdamas trečią dainą vokalistas buvo pusnuogis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ekscentriškasis gitaristas Michaelis „Flea“ Balzary  per visą pirmų trijų minučių pragrojimą išliko pasilenkę į priekį taip žemai, kad gitara beveik lietė žemę, vėliau jis keletą kartų kaip pasiutęs lakstė po sceną, šokinėjo ir kaip vilkelis sukosi ratu. Apskritai, nors dėl karščio ir nuovargio tarp dainų grupei kartais teko daryti trumpas pertraukas senukai parodė dar turintys užtektinai parako, nes koncerto metu niekas (išskyrus būgnininką) vietoje ant scenos nestovėjo. Neįprastas vaizdas buvo ir abu ant kelių vienas prieš kitą klūpintys gitaristas ir bosistas.

REKLAMA

Scenos dekoracijų rokeriai atsigabeno minimaliai, didžiausias dėmesys buvo skiriamas garso technikai ir apšvietimui. Įspūdingai atrodė už muzikantų nugarų kabantis didžiulis šviesos diodų ekranas, tačiau Kaune susirinkusi publika turbūt labiau prisimins scenoje pakabintą lietuvišką trispalvę. Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinkusi publika itin aktyviai palaikė lietuvių kilmės vokalistą A. Kiedį. Keletą kartų salėje pasigirdo skanduotės, kuriomis jis buvo šaukiamas Antano vardu.

Karščio problemą šokanti publika sprendė savarankiškai spontaniškai. Dalis vaikinų pernelyg nesidrovėdami nusimetė marškinėlius, taip pat koncerto metu į orą skriejo vandens purslai ir pradaryto mineralinio vandens buteliai.

REKLAMA

Skambėjo tokios dainos kaip „Around The World“, „Californication“, „The Other Side“, „Can't Stop“, „I Like Dirt“, „The Adventures of Rain Dance Maggie“, „Under The Bridge“, „Give It Away“, „Suck My Kiss“.

Pirmojo ir vienintelio biso publikai prašyti teko penkias minutes, tačiau, kuomet grupė sugrįžo, M. Balzary per sceną buvo perneštas ant rankų.

„Red Hot Chili Peppers“ – tai  grupė, kuri į koncertą Raudonojoje Aikštėje, Maskvoje, pritraukė net 200 tūkstančių žmonių.Tai buvo pirmasis ilgus metus lauktų amerikiečių pasirodymas mūsų šalyje.  Į vienos populiariausių pasaulyje grupės koncertą visi bilietai buvo išgraibstyti per pirmąsias dienas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

30 metų nekrentantis populiarumas

Dar 1983-aisiais susikūręs ketvertas iki šiandien priklauso aukščiausiai muzikos pasaulio lygai. Jau tris dešimtmečius „Red Hot Chili Peppers“ yra A klasės muzikos žvaigždės, kurias mėgsta skirtingo amžiaus roko gerbėjai. Jų dainos buvo ne tik pasauliniai hitai, bet ir tapo įkvėpimo šaltiniu daugybei grupių.

„Red Hot Chili Peppers“ jau yra pardavę daugiau nei 70 milijonų albumų, 5 jų diskai tapo platininiais. Iš viso grupė laimėjo 7 prestižinius „Grammy“ apdovanojimus, tarp kurių – statulėlės už geriausią roko albumą, grupės pasirodymą, roko dainą ir hard roko pasirodymą su vokalu. Amerikiečiams priklauso rekordinė vieta radijuje „Alternatvie radio“ – ten jų singlai pirmoje topo vietoje laikėsi net 81 savaitę.

REKLAMA

2012-aisiais „Red Hot Chili Peppers“ pratęs įspūdingo dydžio turą po pasaulį, kuris baigsis tik 2013 m. Turo metu roko grandai pristato savo naująjį albumą „I'm With You“. Po penkerių metų išleistas dešimtasis grupės diskas debiutavo antruoju numeriu „Billboard“ tope ir išsiveržė į pirmąją vietą „Billboard“ roko ir alternatyviosios muzikos albumų viršūnėje. Neseniai jis buvo nominuotas „Grammy“ kaip geriausias roko albumas.

Pasaulinė žvaigždė su lietuviška pavarde

Pirmą kartą į mūsų šalį atvykstantį „Red Hot Chili Peppers“ vokalistą Anthony Kiedį gerbėjai Lietuvoje drąsiai gali vadinti savu. Meilės romanus su dainininkėmis Sinead O'Connor, Madonna, manekene Heidi Klum ir kitomis garsiomis moterimis mezgęs Anthony turi lietuviško kraujo. Dainininko proseneliai Antanas ir Julija Kiedžiai dar XX a. pradžioje emigravo iš Lietuvos  į JAV.

Vienas populiariausių pasaulyje vokalistas neslepia, o didžiuojasi savo kilme. 49 metų charizmatiškas atlikėjas apie savo lietuviškas šaknis rašė autobiografinėje knygoje „Scar Tissue“ ir net minėjęs šalį dainos „Especially In Michigan“ tekste.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų