REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Per Londono olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją Lietuvos vėliavą nešęs vienas tituluočiausių mūsų šalies sportininkų Virgilijus Alekna liko patenkintas įspūdžiu. „Pirmą kartą gyvai dalyvavau atidaryme ir jausmas – nepakartojamas“, - po susitikimo su Prezidente Dalia Grybauskaite sakė disko metikas.

REKLAMA
REKLAMA

„Paties stovėjimo stadione – valandėlė ar pusantros. Aišku, nuovargis yra, bet ne toks, kokio tikėjausi“, - teigė 40 metų lengvaatletis. – Porai dienų atvažiavau, pailsėjau po treniruočių, pažiūrėjau, kaip Londonas atrodo su olimpiniu kaimeliu susipažinau.“

REKLAMA

Lietuvos delegacija per olimpiados atidarymą (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)Lietuvos delegacija per olimpiados atidarymą (nuotr. Balsas.lt/Aurimo Kuckailio)

– Ar sunki vėliava buvo? – V. Alekną paklausė žurnalistai.

– Labai nesunki. Galvojau, kad anglai, kaip visada, kokį tvirtą kotą duos. Ir smulkesnės mergaitės taip pat nešė vėliavą. Nesusiskundė niekas.

– Koks jausmas?

– Nepakartojamas. Pirmą kartą tai dariau. Net sunku su kuo nors palyginti.

– Stadione nepastebėjote lietuvių?

– Toks keistas jausmas – vos įėjus į stadioną pagalvojau, kad nėra žiūrovų. Švieselės dega, eini – nieko nesimato, nėra siluetų. Tik vėliau įsižiūrėjau. Lietuvių sutikome kol ėjome į stadioną.

REKLAMA
REKLAMA

– Atidaryme žaidynių pirmą kartą dalyvavote?

– Taip.  Kitus esu matęs tik per televizorių.

– Kokį įspūdį palieka Olimpinis kaimelis?

– Manau, kad tai pats geriausias. Gerą įspūdį palieka. Kiek mačiau, viskas gerai. Maistas ir sporto bazės – puikūs. Treniruočių ir varžybų stadionus mačiau – viskas gerai.

– Olimpiečių lova patogi?

– Patogi. Kiek trumpesnė, bet yra galimybė padidinti. Kambaryje vienas gyvenau. Šiandien išvažiuoju atgal į Lietuvą ir grįžtu į Londoną rupgjūčio 4 dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Ką galite pasakyti apie varžovus. Kaip žinia jų sumažėjo?

– Jų nesumažėjo iki dviejų ar trijų. Kova bus. Zoltanas Kovago buvo stiprus oponentas – Europos čempionate iškovojo bronzą.

– Kiek pretendentų į apdovanojimus disko sektoriuje jūsų nuomone?

– Daugiau kaip trys. Kovoti bus sunku. Visi galvoja apie geresnį pasirodymą.

– Pastarieji geri jūsų rezultatai gal suteikia daugiau pasitikėjimo savimi?

– Aišku. Džiaugiuosi, kad jie stabilūs. Tiek toli jau seniai esu metęs. Reikia laiko prisiminti tą jausmą. Po trejų metų traumelių ir nesklandumų man vėl pavyko įgyti gerą sportinę formą. Su kiekvienomis varžybomis jaučiuosi vis geriau.

REKLAMA

– Lauksite gerų oro sąlygų?

– Visiems jos bus vienodos. Aišku, norėtųsi, kad būtų kiek šilčiau, nes tas šaltukas man ne į naudą. Apšyli, atlieki metimą ir iš karto atvėsti. Dar kartą sušilti antram metimui pakankamai sudėtinga. Reikia tuomet šilumą saugoti.

TIK FAKTAI:

V. Alekna 2000 ir 2004 metų olimpiadose iškovojo aukso medalius, o 2008 metais Pekine - bronzą. Jo titulų kolekcijoje taip pat puikuojasi du pasaulio ir vienas Europos čempiono titulas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų