REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Puikūs orai, įsibėgėjęs atostogų sezonas į Lietuvos pajūrį sutraukė daugiatūkstantinę minią poilsiautojų. Kiekvienas toks geru oru pasižymintis savaitgalis pareikalauja ir didžiulio policijos pareigūnų dėmesio bei pastangų. Garsiausiai viešojoje erdvėje nuskamba kurorto naktinio gyvenimo atgarsiai - besaikis alkoholio vartojimas, muštynės, chuliganizmas. Tačiau didžiuliai atostogaujančiųjų srautai į Palangą vilioja ir ilgapirščius iš visos Lietuvos, įspėja saugos bendrovė „G4S Lietuva“.

REKLAMA
REKLAMA

Vagys tikrina poilsiautojų ir kurorto gyventojų budrumą, tad vagysčių statistikos kreivė savaitgaliais šauna į viršų.

REKLAMA

„Jaučiame pareigą žmones įspėti būti budrius, nepasiduoti lengvabūdiškoms atostogų nuotaikoms. Jei apsistojama viešbučiuose, poilsio namuose, būtina pasiteirauti, ar teikiama vertingų daiktų saugojimo paslauga, o gal kambariuose yra seifas. Šios priemonės padės išvengti didžiulių nuostolių ir nepageidaujamų rūpesčių. Jei laikinasis būstas nuomojamas, patariame, nepalikti jame vertingų daiktų“, - sakė UAB „G4S Lietuva“ Saugos sprendimų departamento direktorius Vidas Kšanas.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš nuomojant kambarį ar butą dažniausiai bandoma išsiaiškinti keletą dalykų - atstumas iki jūros, esami patogumai ir kaina. Tačiau retas susimąsto apie saugumą ir nesivargina aiškintis, kas be nuomotojo dar turi būsto raktus, atkreipia dėmesį, ar durys šarvuotos, ar patikimi langai. Anot saugos specialistų, tiek vykstant atostogauti į užsienį ir paliekant namus be priežiūros, tiek Palangoje apsigyvenus nuomotame būste, privalu realiai vertinti situaciją.

„Pravartu būtų įsitikinti, kad išvykdami nepaliekate iš išorės lengvai pastebimų vertingų daiktų, kurie viliotų vagis. Įsitikinkite, ar uždaryti langai bei durys. Kita vertus, nepalikite be priežiūros daiktų pliažuose, kitose viešosiose vietose“, - įspėja V. Kšanas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų