REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Andriaus Mamontovo koncertu po atviru dangumi šeštadienį prasideda aštuntasis Druskininkų teatro ir muzikos festivalis, šįmet pirmą kartą kviesiantis ir į „Rusų teatro sezoną“.

REKLAMA
REKLAMA

Svečiai iš Maskvos, Sankt Peterburgo, Kaliningrado festivalyje rodys spektaklius bei muzikines programas. Rugpjūčio 10 dieną sezoną pradės garsios atlikėjos Irinos Jevdokimovos įkurto teatro „Meno lizdas“ ir „Ališer Chasanov Mim“ orkestro opera-baletas „Didonė ir Enėjas“ pagal XVII a. anglų kompozitoriaus Henrio Perselio (Hanry Purcell) operą.

REKLAMA

Net keli rusų spektakliai bus susiję su aistringuoju argentinietišku tango. Maskvos teatras „PDK Drama“ pristatys spektaklį „Vedybėlės“ pagal visiems žinomą Nikolajaus Gogolio pjesę bei spektaklį „Šukės“ pagal populiarios šiuolaikinės rašytojos Alos Arbuzovos pjesę. Šis spektaklis dalyvavo prestižinio Rusijos festivalio „Auksinė kaukė“ programoje.

Lietuvos pramoginio teatro mėgėjus džiugins intymios vyrų trupės „Erelis“ humoristinis šou, subūręs „nerūdijančią“ „Keistuolių“ artileriją. Bus rodomi ir intelektualiai komiški pagal Yasmina Reza pjeses pastatyti Dainiaus Kazlausko spektakliai „Karo dievas“ bei „Menas“. Po ilgos pertraukos festivalyje viešės Klaipėdos dramos teatras su komedija „Saugokite Florą“.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalyje vaidins ir du Kauno teatro kolektyvai. „Kitoks teatras“ lietuviškoje komedijoje su detektyvo elementais pakvies į pokalbį su Sąžine, o Pantomimos teatras intriguos vizualine komedija suaugusiems „Kamasutra“.

Muzikinėje programoje dalyvaus bliuzo karalienė Arina, jaunieji muzikantai Markas Palubenka ir Vidas Bareikis, šeimyninis Aistės Smilgevičiūtės ir Roko Radzevičiaus duetas, dainuojamosios poezijos „guru“ Kostas Smoriginas ir bardas Domantas Razauskas, o Rūta Ščiogolevaitė pasirodys netikėtame Tinos Terner (Turner) amplua.

Druskininkų teatro ir muzikos festivalis „Eglės“ sanatorijos salėje bei muzikiniame klube „Druskininkų Kolonada“ kvies iki rugpjūčio pabaigos.

Eltos korespondentė Laura Pačtauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų