REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyrų ejakuliacija įvyksta tuomet, kai išsiveržia sėkla (sperma). Seksualinės stimuliacijos metu sėkla renkasi ejakuliaciniame vamzdelyje, kur trachėja susijungia su sėklinėmis puslelėmis bei prostatos liauka.

REKLAMA
REKLAMA

Kuomet stimuliavimas pasieka kulminaciją, stuburo refleksas sukelia varpos raumenų, šlaplės bei prostatos liaukos susitraukimą. Jo metu sėkla varoma per šlaplę į varpos galiuką išėjimo link. Ejakuliacijos metu šlapimo pūslė būna užspausta kito raumens, kad sėkla nesusimaišytu su šlapimu ir būtų užtikrintas jos išėjimas.

REKLAMA

Ejakuliacijos metu vidutiniškai išsiskiria 1,5 – 5 ml. sėklos, o jos 1 ml yra apie 20 milijonų spermatozoidų. Sėklos sudėtyje yra daug įvairiausių elementų, tokių kaip askorbo rūgštis, kraujo grupės antigenų, cholesterolio, chloro, kalcio citrinos rūgšties, fruktozės, gliutamino rūgšties, pieno rūgšties, šlapimo rūgšties, vitamino B12, cinko ir visi jie yra labai mažais kiekiais bei dauguma jų skirti padėti spermai nukeliauti makštimi ir apvaisinti moters kiaušinėlius. Beveik visi sudedamieji elementai yra labai sveiki, o visa ejakuliacija turi tik 15 kalorijų.

REKLAMA
REKLAMA

Nors vyrų ejakuliacija ir orgazmas daugeliu atvejų įvyksta kartu, jie - ne tie patys procesai. Orgazmas yra ritminiai, sukeliantys daug malonumo, raumenų susitraukimai, kurie būna paskatinti sukauptos seksualinės įtampos. Šie raumenų susitraukimai, kaip ir pas moteris, vyksta 0,8 sekundės intervalu, dėl to atsiranda sėklos čiurkšlė.

Orgazmo ir ejakuliacijos atvejai

Kadangi ejakuliacija ir orgazmas yra atskiri elementai, yra atvejų, kai jie įvyksta atskirai. Paprastai, viena ejakuliacija (be orgazmo) gali įvykti miego metu, šis reiškinys dažnai vadinamas "Šlapiu sapnu".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasitaiko atvejų, kai įvyksta orgazmas be ejakuliacijos. Taip nutinka tuomet, kai nesusitraukia raumuo, atsakingas už šlapimo pūslės uždarymą ir sėkla suteka į ją. To priežastis paprastai būna diabetas arba įvairių prostatos operacijų pasekmė. Labai retais atvejais taip nutinka ir sveikam vyrui. Tokiu atveju pavojaus sveikatai nėra, tačiau vyras gali likti nevaisingas, todėl reikėtų kreiptis patarimų pas kvalifikuotus daktarus.

Yra žinoma dar viena būsena, kuomet nors ir vyras yra seksualiai susijaudinęs, tačiau negali ejakuliuoti. Tai vadinama „atsilikusia ejakuliacija“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų