REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūs galite uždirbti šimtus svarų sterlingų slapta sutikdami išbandyti įvairių kompanijų prekes bei paslaugas, rašo independent.co.uk

REKLAMA
REKLAMA

Vilioja idėja uždirbti pinigų apsiperkant ar apsistojant naujai atsidariusiame viešbutyje? Tai reali galimybė, jeigu esate pasiruošęs prisijungti prie augančių gretų tų, kurie siekia ištirti savo rinką ir sužinoti, ką iš tiesų apie jų teikiamus produktus mano klientai.

REKLAMA

Mažiausias uždarbis – ragaujant maistą ir gėrimus

Didžiojoje Britanijoje taip vadinamo „slapto kliento“ darbas įkainotas nuo 20 iki 100 svarų sterlingų (87,2 - 436 litų)  per dieną. Suma priklauso nuo to, ar išbandote naujai atsidariusį restoraną,  užsisakote viešbučio kambarį, ar laukiate picos išvežėjo pristatant jums picą į namus.  Dar viena alternatyva – mainais už savo atsiliepimus apsipirkti prekybos cente gaunant norimas maisto ar gėrimų prekes nemokamai.

REKLAMA
REKLAMA

Britanijoje veikia didelė įvairovė specialių tinklapių, kuriuose užsiregistravus, nuolat sulaukiama pasiūlymų padirbėti slaptu klientu. Kaip rašo britų tinklapis, priimti visus pasiūlymus nebūtina, tačiau tokia registracija leidžia susirasti nuolatinių užsakymų (jeigu to yra siekiama), arba atsirinkti pasiūlymus, kurie atrodo priimtiniausi.

Jeigu gaunate užduotį apsistoti viešbutyje, jūsų gali paprašyti įvertinti ne tik paslaugos kokybę, bet ir aprašyti viešbučio dekorą, tvarkingumą ir kitas smulkias detales. Slaptai apsiperkant prekybos centre,  jūsų galimai prašys įvertinti prekių išdėstymą ir sudėtingumo lygį ieškant atitinkamų prekių grupių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kompanijos, siūlančios tokio pobūdžio darbus, paprastai nori atsiliepimų sulaukti kaip įmanoma greičiau, dažnai per 24 valandas nuo užduoties atlikimo.

Specialios slaptų klientų samdymo agentūros dažnai specializuojasi vienoje srityje, pavyzdžiui, bendrovė „Field Facts Worldwide“ atlieka auditą degalinėse, „Retail Rapport“ – testuoja prekybos centrus.

Vidutinis slaptam klientui mokamas atlygis sunkiai nustatomas, nes jokia organizacija nekaupia tokių duomenų. Tačiau, kiek yra žinoma iš pačių tokį darbą išbandžiusiųjų, mažiausia mokama suma svyruoja nuo 5 iki 20 svarų sterlingų (21,8 -87,2 lito) per dieną. Mažiausiai yra mokama už maisto ir gėrimų produktų testavimą.

REKLAMA

„Naktiniai klubai yra patys blogiausi“, - independent.co.uk sakė vienas slapto pirkėjo darbą dirbęs britas. – Darbas juose toli gražu nėra geidžiamiausias užsakymas“.

Užduotis – tirti traukinių punktualumą

Rašytojas Barry Grossmanas septynerius metus prisidūrimui prie algos dirbo slaptu klientu.

„Tikriausiai esu aplankęs daugiau barų ir restoranų nei bet kas kitas, tačiau kartais gauni ir keistų užsakymų, pavyzdžiui, vykti į traukinių stotį su tvarkaraščių grafikais ir visą dieną tikrinti, kiek iš jų vėluoja atvykti pagal grafiką“, - pasakojo B. Grossmanas.

REKLAMA

Jo teigimu, atlygis už slapto kliento darbą svyruoja nuo nemokamo maisto iš parduotuvės ar nemokamų nakvynių viešbutyje iki 250-300 svarų sterlingų (1090-1308 litų) už darbą, kuris trunka kelias dienas.

„Slapto kliento darbas yra geras tuo, kad gali pasirinkti sau tinkamą laiką.  Tau nereikia pasirašyti jokio įsipareigojimų kontrakto, todėl laisvai gali atsisakyti darbų, kurie tau atrodo nepriimtini“, - sakė slaptu klientu dirbęs vyras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų