REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vis daugiau Vokietijos miestų gyventojų atsisako automobilių. Miestuose, kurių gyventojų skaičius viršija pusę milijono žmonių, tik trečdalis gyventojų turi nuosavus automobilius. Tokias tendencijas lemia brangios parkavimo vietos ir gerai išplėtota visuomeninio transporto sistema.

REKLAMA
REKLAMA

Didžiųjų miestų gyventojai linkę atsisakyti automobilių – didmiesčiuose automobilių skaičius tūkstančiui gyventojų yra gerokai mažesnis, nei bendras Vokietijos rodiklis. Kiekvienam1000 vokiečių gyvenančiuose miestuose, kur gyventojų kiekis viršija pusę milijono, vidutiniškai tenka 336 automobiliai. Tuo tarpu bendras Vokietijos vidurkis – 472 automobiliai 1000 gyventojų. Tai Duisburgo-Esseno universiteto automobilių tyrimo centro „CAR“ duomenys.

REKLAMA

Atlikus tyrimą paaiškėjo, kad mažiausiai automobilių 1000-iui gyventojų yra Berlyne (289), Hanoveryje (320) ir Frankfurte (324).

Nors šiuo metu teigiama, kad nuo sąstingio visos Europos automobilių pramonę gelbsti Didžiosios Britanijos ir Vokietijos automobilių rinkos, vokiečių automobilių gamintojai su nerimu vertina tokias tendencijas. Ir ne be pagrindo. Kaip teigia tyrimų centro „CAR“ vadovas Ferdinand Dudenhoffer, ateityje ši automobilių tendencija pasireikš ir nedideliuose miestuose. Todėl tai gali itin neigiamai atsiliepti šalies automobilių pramonei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų