REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Apie kontaktus su ateviais žmonija svajoja jau seniai, bet gal ateiviai atsiuntė mums ne vieną signalą, tik nemokame jo iššifruoti?

REKLAMA
REKLAMA

Belgijos gyventojai niekaip negali paaiškinti javų laukuose vos ne kasdien atsirandančių keistų piešinių. Šiuos reiškinius stebintys mokslininkai turi daugybę versijų, kas galėtų būti tokių unikalių reginių autorius. Tokių piešinių mistiškai atsiranda ir Didžiojoje Britanijoje bei kitose šalyse.

REKLAMA

Mistiški ženklai laukuose (nuotr. earth-chronicles.ru) (nuotr. Gamintojo)Mistiški ženklai laukuose (nuotr. earth-chronicles.ru) (nuotr. Gamintojo)

Bulgarijos Mokslų akademijos Kosmoso tyrimų instituto atstovai patvirtino tiriantys nežemiško proto atstovų jiems perduotus sudėtingų simbolių rinkinius, pranešė „Telegraph.co.uk“. Pasak mokslininkų, ateiviai iš kosmoso šiuo metu atsakinėja į 30 jiems pateiktų klausimų.

Kosmoso tyrimų instituto direktoriaus pavaduotojas daktaras Lachezaras Filipovas patvirtino, kad instituto darbuotojai atlieka tokį tyrimą. Pasak jo, mokslininkai analizuoja 150 įvairiuose pasaulio vietose atsiradusių piešinių javų laukuose, kurie esą yra ateivių atsakymai į jiems pateiktus klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

„Ateiviai jau dabar yra tarp mūsų, jie stebi mus visą laiką, –  sakė jis Bulgarijos žiniasklaidos atstovams. – Jie nėra nusiteikę priešiškai, priešingai, nori mums padėti, bet kol kas nesame pakankamai pasiruošę užmegzti su jais tiesioginį ryšį“.

Mistiški ženklai laukuose (nuotr. earth-chronicles.ru) (nuotr. Gamintojo)Mistiški ženklai laukuose (nuotr. earth-chronicles.ru) (nuotr. Gamintojo)

L. Filipovas pabrėžė, kad net Vatikanas pripažino, jog ateiviai iš kosmoso egzistuoja. Pasak mokslininko, žmonėms nepavyks užmegzti ryšį nežemiško proto atstovais radijo bangomis – esą tai padaryti galima tik minties galia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tiesioginis žmonijos atstovų kontaktas su ateiviais turėtų įvykti per artimiausius 10 – 15 metų, – sakė jis. – Jie smerkia amoralų žmonių elgesį, susijusį su kišimusi į gamtos procesus“.

Ateivius pamatysime labai greitai?

Spėjama, kad pirmasis susidūrimas su nežemiškomis būtybėmis gali įvykti gana greitai. Dar šį šimtmetį įvyksiančio kontakto su nežemiškuoju protu galimybės nesikrato net ir Oksfordo universiteto profesoriai. Maža to, jie ragina tam ruoštis.

„Įtariu, kad dar šiame amžiuje iš visur kur ant mūsų galvų tiesiog pasipils gyvybės (gal net ir protingos) ženklai, – prognozuoja Europos mokslo atvirojo forumo (Euroscience Open Forum) konferencijoje Dubline (Airija) dalyvavusi Oksfordo universiteto astrofizikos profesorė, radijo pulsarų atradėja Džoselina Bel Burnel (Jocelyn Bell Burnell). – Bet ar mes tam pasiruošę? Ar kada nors bent susimąstėm, kaip juos pasitiktume? Kaip mums derėtų elgtis? Nukišti juos į kokį zoologijos sodą? Suvalgyti? Užsiundyti desantininkais, kad taptų demokratiški?“

REKLAMA

Mokslininkė įsitikinusi, kad nežemišką gyvybę aptiksime kurioje nors iš uolingųjų planetų, kurių atmosferose gausu anglies dvideginio ir ozono.

„Ir ką, jei turėsime rimtą pagrindą manyti, jog ten gali gyvuoti protingos būtybės? Ar praneštume joms apie savo egzistavimą? – klausia Dž. Bel Burnel. – Ne mažiau įdomu, kas apie tai mums praneš – spauda, premjeras, popiežius? Reikėtų pradėti apie tai galvoti.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų