REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Per krepšininkų išlydėtuves šalia patyrusio gynėjo Rimanto Kaukėno oro uoste stoviniavęs Simas Jasaitis pasiūlė krepšininkui užduoti klausimus apie žemės ūkį. R. Kaukėnas rinktinės draugo pokštą sutiko šypsodamasis, tačiau netrukus surimtėjo ir papasakojo apie šiemet suburtos Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės perspektyvas.

REKLAMA
REKLAMA

- Esate vienas iš labiausiai patyrusių žaidėjų šioje rinktinėje, kaip vertinate šiemet surinktą kolektyvą? – Balsas.lt pasiteiravo R. Kaukėno.

REKLAMA

- Viskas gerai. Vyrai pasiruošę kovoti, o kaip bus, taip bus. Važiuojame kovoti. Pagal galimybes šiemet surinkta optimali rinktinės sudėtis. Yra kaip yra. Pamatysime.

- Kaip Roberto Javtoko netektis pakeitė rinktinės žaidimo braižą?

- Kiekvienais metais būna kažkas. Rinktinė kasmet būna vis kitokia. Kam traumos, kam kažkas nepavyksta arba susiklosto nepalankios aplinkybės. Kiekvienais metais Lietuvos krepšinio rinktinė turi viską įrodinėti iš naujo. Deja, Roberto neturime, bet ką padarysi. Negalime verkti ir galvoti apie netektis. Važiuojame kovoti.

REKLAMA
REKLAMA

- Gal Robertas kažko palinkėjo prieš išvykstant?

- Jis buvo atėjęs į rūbinę po draugiškų varžybų. Ką jis gali palinkėti? Jis kapitonas, todėl liepė kovoti ir palinkėjo sėkmės.

- Ar tinkamai su naujomis kapitono pareigomis susitvarko Linas Kleiza?

- Stengiasi Linas (juokiasi – aut. past.). Net labai. Viskas su juo labai gerai. Matosi tas užsidegimas, kuris labai reikalingas. Linas stengiasi pozityviai kalbėti per treniruotes. O jo kalbų sukuriamas efektas tik į gerą pusę.

- Ar prideda sportinio pykčio tai, jog lažybų kontoros prognozuoja, kad Lietuva neperžengs ketvirtfinalio?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Žinote, visaip būna. Kiekvienais metais. Kuo mažiau tikisi, tuo pavyksta geriau. Ir atvirkščiai, kuo daugiau tikisi, tuo prasčiau susiklosto. Visokių variantų būna. Stengiamės nekreipti į tai dėmesio. Svarbiausia stengsimės žaisti ir kovoti.

- Ar krepšininkų artimieji atvyks palaikyti?

- Nežinau, kaip ten bus. Paklauskit to tada, kai ten jau nuvažiuosim. Artimieji yra labai svarbu. Ypač man, kai gausi šeima. Bet važiuojame žaisti ir visa koncentracija bus vien tik į varžybas.

- Ar treneris Kęstutis Kemzūra nekalbėjo, kad draus naudotis socialiniais tinklais?

- Mums ne 10 ir ne 18 metų, kad reikėtų tą drausti. Esame profesionalai ir žinome, kaip elgtis. Aš pats nesinaudoju tais dalykais. Ir šios rinktinės vyras nėra įnykę į tuos dalykus. Todėl nematau problemos.

REKLAMA

- Kaip sekasi jaunajam J. Valančiūnui?

- Nėra jam lengva. Bet ką darysi, reikia verstis. Jis stengiasi. Būna geriau, būna blogiau. Yra kaip yra. Jis tobulėja su kiekviena diena. Ir bus labai reikalingas rinktinei.

- Ar matote jo akyse tą jaunatvišką pyktį?

- Pas visus yra to pykčio, tik su metais išmoksti jį kontroliuoti, suvaldyti. Jonas aišku pyksta, bet iš esmės jam gerai sekasi susitvarkyti su emocijomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų