REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koncerno „MG Baltic“ valdomos bendrovės „Mitnija“ ir „MG BalticInvestment“pateikė teismui apeliacinį skundą, kuriuo skundžia š.m. birželio 27 d. priimtą Vilniaus apygardos teismo sprendimą ir reikalauja, kad buvusio „Mitnijos“ vadovo A.Gureckio padaryta žala bendrovei ir jos akcininkei „MG BalticInvestment“ būtų atlyginta visiškai, o ne iš dalies, kaip buvo nusprendęs teismas, rašoma „MG Baltic“ pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas birželio 27 d. sprendimu konstatavo, kad A.Gureckis pažeidė bendrovės vadovo pareigą veikti rūpestingai ir atidžiai, pirko bendrovei nereikalingą turtą ir neteisėtai išmokėjo bendrovės lėšas asmenims už paslaugas, kurių realiai bendrovė negavo.

REKLAMA

Be to, yra priimtas ir Kauno apygardos teismo nuosprendis, kuriuo A.Gureckio bendrininkui už „Mitnijos“ turto iššvaistymą paskirta laisvės atėmimo bausmė. Taip pat, vis dar tebevykstančiuose ikiteisminiuose tyrimuose yra pareikšti įtarimai A.Gureckio dukrai Betai Rumšienei padėjus tėvui iššvaistyti didelės vertės „Mitnijos“ turtą. Pasak koncerno „MG Baltic“ prezidento Dariaus Mockaus,„Garsios kalbos apie apgintą vyro garbę yra visiškai neadekvačios - teismas nustatė, kad A.Gureckis iššvaistė didelės vertės turtą, tad apie kokią apgintą garbę galima kalbėti?“

27 tomų byloje pateiktų įrodymų visuma patvirtina, jog ieškiniu reikalaujama 70 mln. litų suma yra reali ir pagrįsta – „Mitnijos“ patirti nuostoliai siekia 25 mln. litų, o jos akcininko „MG BalticInvestment“ nuostoliai, nuvertėjus „Mitnijos“ akcijoms dėl A.Gureckio neteisėtų veiksmų, sudaro 45 mln. litų, teigiama pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų