REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Lietuvos apeliacinis teismas priėmė sprendimą paleisti į laisvę kontrabandos karaliumi tituluojamo Viliaus Karaliaus bendrininką, kuris kaltinamas muitininkams mokėjęs  nuo 7 iki 16 tūkstančių eurų kyšius.

REKLAMA
REKLAMA

Išnagrinėjęs advokatų skundus teismas nutarė, kad 46 metų Bronius Kažukauskas  už grotų laikomas nepagrįstai, jis niekur nesislėps ir netrukdys procesui.

REKLAMA

Kadangi teismo nutartis įsiteisėjo iš karto ją paskelbus, pareigūnai buvo priversti B. Kažukauską paleisti į laisvę, nors prieš kelis mėnesius Vilniaus apygardos teismas nutarė pratęsti kardomąją priemonę – suėmimą.

Lietuvos apeliacinis teismas pritaria B. Kažukausko skundo argumentams, kad Vilniaus apygardos teismas nenustatė  pakankamo pagrindo,  kad būdamas laisvėje įtariamasis gali trukdyti procesui.

Teismas taip pat sutiko su B. Kažukausko skundo argumentais, kad Europos Žmogaus Teisių Teismas savo sprendimuose pažymėjo, jog suėmimas negali būti nuolat tęsiamas, remiantis tik teiginiais, kad asmuo gali bėgti tik dėl to, jog yra įtariamas padaręs sunkius nusikalstamus.

REKLAMA
REKLAMA

Apeliacinio teismo teisėjo nuomone, toks ilgas suėmimo termino tęsimas „padarius ne smurtinio pobūdžio nusikalstamas veikas suponuoja išankstinę nuomonę dėl įtariamojo kaltumo padarius inkriminuojamas nusikalstamas veikas ir jo nubaudimo“.

Teisėjo teigimu, B. Kažukauskas  prisipažino dėl padarytų nusikalstamų veikų ir yra pasirengęs toliau bendradarbiauti su pareigūnais, duoti išsamius parodymus, tinkamai atlieka procesines pareigas.

Tuo tarpu ikiteisminį tyrimą dėl V. Karaliaus grupuotės atliekantys pareigūnai B. Kažukauską įtaria dėl 27 mln. Lt vertės cigarečių kontrabandos. Už tai įstatymai numato tik laisvės atėmimo bausmę, be jokių lengvatų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Byloje yra net 35 įtariamieji, kuriems inkriminuojamas vertimasis kontrabanda ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Baltarusijoje, Vokietijoje.

V. Karalius ir su juo susiję kontrabandos organizatoriai bei gabentojai Muitinės kriminalinės tarnybos ir Generalinės prokuratūros pareigūnams įkliuvo praėjusių metų balandį. Tai viena didžiausių kontrabandos bylų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų