REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinį liepos savaitgalį Andriaus Mamontovo ir grupės koncertu startuos aštuntasis Druskininkų teatro ir muzikos festivalis! Rugpjūčio pradžią muzikos ir juoko salvėmis jame skelbs intymi vyrų trupė „Erelis", kurią sudaro mylimi „Keistuolių" teatro aktoriai, detektyviškai nusiteikęs „Kitoks teatras"  bei eilė žymių dainininkų: Markas Palubenka, bliuzo karalienė Arina, bardas Domantas Razauskas. Žiūrovų su festivalio bilietais laukia staigmenos – net 50 % nuolaida slidinėjimui „Snow arenoje" bei 15 % nuolaida visoms viešbučio „Europa Royale" paslaugoms.

REKLAMA
REKLAMA

Spektakliai su humoro ir detektyviniais elementais

Intymi vyrų trupė „Erelis" vėl kartu – tuo įsitikinsite naujajame jų humoristiniame šou Druskininkų teatro festivalyje rugpjūčio 1 dieną.

Legendinių „Keistuolių" teatro kartos aktorių Roberto Aleksaičio, Dariaus Auželio, Aido Giniočio, Andriaus Kaniavos ir Dariaus Minioto galvose paklydę lietuvių klasikų, tautosakos ir estrados kūriniai virto spalvingu tekstų ir dainų kiču, kuris ir sudaro „Erelių" repertuarą.

REKLAMA

„Tai, ką žmonės mato ir girdi šiame šou, yra nenusakoma“, –  teigia „Ereliai“. Kodėl? Nes jie tokie! Tokie buvo, matyt tokie ir liks. „Išperėtas“ aktorių studentavimo laikais spektaklis šiandien – kaip niekad aktualus.  1989 m. „Erelio“ repertuaras buvo panašus į legalų chuliganizmą, lengvą ir ironišką atsvarą agitbrigadiniam humorui, kuris vyravo šalyje. Šį kartą „Ereliai“ pristato žiūrovams ne tik oratoriją "Brisiaus galas", "Sakmę pagal Juzą“, bet ir naują spektaklio dalį „Sigutė“. Spektaklio aktorių ir autorių pagalba lietuvių klasikų bei tautosakos personažai pražysta neregėtais nematytais „amplua", kurie prajuokins tiek vyresnius, tiek ir visai jaunus žiūrovus.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu „Kitoks teatras" iš Kauno kviečia atsigręžti į save. Lietuviškoje komedijoje su detektyvo elementais „Tik kūdikiai gimsta dori" tapsime istorijos, kuri gali nutikti kiekvienam iš mūsų, liudininkais.

Joje pasakojama kaip lifte, po sunkios darbo savaitės ir aistrų sekretorės glėbyje, užstringa vienos įstaigos ypač aukštas valdininkas.   Kostiumuotam, diplomuotam ir savimi besigėrinčiam vyrukui sunku susitaikyti su tuo, kad jis nedidelėje erdvėje lieka visiškai vienas.  Čia jam nepadeda nei įtakingos pareigos, nei prabangus išmanusis telefonas, nei valstybinės reikšmės dokumentų prigrūstas lagaminas. Ką vienam veikti lifte vėlų penktadienio vakarą? Gal... pasikalbėti su sąžine? Tokioje situacijoje bandomi narplioti įvairūs kasdieniai rūpesčiai, kurie pereina prie egzistencinių klausimų. Juk kai kai būna sunku, kiekvienas mūsų kreipiamės į Dievą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Spalvinga muzikinė panorama

Į muzikinius renginius tradiciškai kvies restoranas – muzikinis klubas „Druskininkų Kolonadaģ. Čia Rugpjūčio 3 d. Koncertuos originalus jaunas atlikėjas Markas Palubenka, kuris subtiliai derina akustinį ir elektroninį skambesius bei išskirtinį vokalą. Visa tai galima įrėminti į indie, electro – acoustic, folk žanrus. Šių metų Lietuvos alternatyvios muzikos apdovanojimuose "T.Ė.T.Ė. 2011" Markas Palubenka tapo geriausio metų debiuto nominacijos nugalėtoju. Neseniai pasirodė ir debiutinis Marko Palubenkos albumas - „no fun in 101“ (Mind The Groove).

REKLAMA

Rugpjūčiio 4 d. Scenoje išvysime iki šiol Lietuvos bliuzo karaliene tituluojamą Ariną ir  grupę „Veto bank". Arina jau dvidešimt metų yra ištikima savo dainuojamam stiliui. Magišku balsu ji pavergė gerbėjų širdis ir tapo pirmojo mūsų šalyje ritmenbliuzo ir rokenrolo čempionato nugalėtoja.  Vokalo koloritu ir energija Arina stebina ir šiandieną.

Rugpjūčio 9 d. „Kolonadoje" - akustinis Domanto Razausko koncertas, nors pastaruoju metu kūrėjas dažniausiai koncertuoja su savo grupe. Su ja visai neseniai sugrįžo iš unikalaus projekto - nemokamo 8 dienų turo aplink Lietuvą, kurio metu grojo kaimeliuose ir miesteliuose, neturinčiuose galimybės išgirsti kitokios muzikos.

REKLAMA

Akustinis D.Razausko koncertas - galimybė išgirsti tas dainas, kurios neskamba koncertuose su grupe. Tai ramios baladės, muzikiniai pasakojimai, naujų dainų eskizai. Kūrėjas aktyviai koncertuoja jau 10 metų, per tą laiką parašė daugiau nei 150 dainų, išleido eilėraščių knygą "Takas į tylą", du dainų albumus: "Lietaus kambarys" ir "Rodyklės". Už savo kūrybinę veiklą apdovanotas pirmąja Vytauto Kernagio vardo gitara.

Pirmasis Rusų teatro sezono atidarymas

Rugpjūčio 10 d. Druskininkų teatro ir muzikos festivalyje įvyks pirmojo „Rusų teatro sezono" atidarymas, kuriame dalyvaus teatrų iš Rusijos, Druskininkų miesto valdžios atstovai. Per pusantros savaitės festivalyje svečiai iš Maskvos, Sankt Peterburgo, Kaliningrado pristatys eilę spektaklių bei muzikinių programų. Sezoną pradės garsios atlikėjos Irinos Jevdokimovos įkurto tеatro „Meno lizdas" ir  „Ališer Chasanov Mim orkestro opera – baletas „Didonė ir Enėjas" pagal VXII a. anglų kompozitoriaus   H.Purcell operą. Modernistinio spektaklio režisierius – Ališer Chasanov, pastatęs daugelį spektalių, operų, miuziklų ir muzikinių spektaklių vaikams įvairiuose Rusijos miestuose, tarptautinio baleto šokėjų ir choreografų konkurso diplomantas.

Bilietus į festivalį galite įsigyti visose Tiketa.lt kasose, restorane – muzikiniame klube „Kolonada" bei prieš valandą renginių vietose.

Trupė Trupė "Erelis" (nuotr. Organizatorių)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų