REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Priešrinkiminę vasarą Seimo nariai, partijų lyderiai neketina daug laiko skirti poilsiui. Politikai tvirtina, kad kelionių į tolimus kraštus neplanuoja, o neatskiriama jų vasaros dalis yra artėjantys rinkimai, susitikimai su rinkėjais, trumpą atokvėpį daugelis planuoja kaime.

REKLAMA
REKLAMA

Naujienų agentūros ELTA žurnalistės Jadvygos Bieliavskos kalbinti politikai į klausimą,. kaip ketina praleisti atostogas, dažniausiai atsakė, kad jie yra lietuviškos vasaros gerbėjai, kad jiems mieliausias poilsis Lietuvos gamtoje – pajūryje, Dzūkijos miškuose, savo sodybose, prie upių ir ežerų.

REKLAMA

Irena Degutienė, Seimo Pirmininkė:

Dėl Austrijos veiksmų I. Degutienė kreipėsi į EP ir Austrijos parlamento vadovus (nuotr. Elta)Irena Degutienė  (nuotr. Elta)

Tikrų atostogų vis dar neturėsime, nes lieka nepriimta nauja Seimo statuto redakcija, kurioje ir bandoma apibrėžti parlamentarų poilsį. O pailsėti bandysiu tradiciškai: tarp suplanuotų susitikimų ir kitų darbų važiuosiu su šeima į sodybą netoli Molėtų, aplankysiu mamą Druskininkuose.

Jurgis Razma, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūnas:

 J.Razma (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus) (nuotr. Balsas.lt) Jurgis Razma (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Kiek nuosekliau atostogausiu tik vieną – paskutiniąją liepos savaitę. Kai čia pat Seimo rinkimai, nėra galimybių planuoti normalios trukmės atostogų, be to, dėl jų yra neišspręsta teisinė pusė – nors Konstitucinis Teismas yra pareikalavęs, Seimas iki šiol nesugeba priimti atitinkamo sprendimo.

REKLAMA
REKLAMA

Paulius Saudargas, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos seniūno pavaduotojas:

Paulius Saudargas. Piotro Romančiko (ELTA) nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Paulius Saudargas (ELTA nuotr.)

Kitą savaitę su žmona Milda ketiname važiuoti į Palangą, kur praleisime kelias savaites. Kadangi laukiame šeimos pagausėjimo, žmonai reikia sveikatos, gryno oro. Spalio mėnesį, beje, tarp pirmojo ir antrojo Seimo rinkimų turo, laukiame pirmagimio. Ar tai atsitiks anksčiau ar vėliau, kaip kartais juokauju, gali priklausyti ir nuo rinkimų rezultatų, nes įtampa dėl rinkimų persiduoda ir žmonai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kita atostogų dalis – tai vėl ne atostogos, o žygis į Sibirą Prezidento Aleksandro Stulginskio keliais, į jo tremties vietas, siekiant atkreipti dėmesį į jo nuopelnus Lietuvai. Ekspedicija „Kraslagas'12“, skirta A. Stulginskio tremčiai atminti, rugpjūčio viduryje išvyks į Rusiją, į Krasnojarsko kraštą. Tarp jos dalyvių yra ir Seimo nariai Justinas Urbanavičius bei Jonas Šimėnas.

Rokas Žilinskas, Seimo Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos narys:

Vilniuje minima Tarptautinė diena prieš homofobiją ir transfobiją. Seimo narys Rokas Žilinskas (nuotr. Fotodiena.lt/Ievos Budzeikaitės) Rokas Žilinskas (nuotr. Fotodiena.lt/Ievos Budzeikaitės)

Kaip ir praėjusiais metais, atsiskirsiu nuo pasaulio Labanoro girioje, prie Siaurio ežero, – ten, kur tyras oras, nuo kurio svaigsta galva, kur tylu, kur labai gera. Žinoma, mobilųjį telefoną ir kompiuterį pasiimsiu, nes darbų yra be galo daug. Bet tam skirsiu ne daugiau kaip valandą per dieną.

REKLAMA

Algis Kašėta, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas:

A. Kašėta (nuotr. Balsas.lt)Algis Kašėta (nuotr. Balsas.lt)

Likusią vasaros dalį ketinu praleisti kaime, mano rinkimų apygardoje Varėnos rajone. Dalyvausiu ten vyksiančiuose renginiuose, likusį laisvą laiką noriu praleisti su vaikais gamtoje. Neturiu tradicijos dažnai keliauti po užsienį, nes vasarą taip nuostabu Lietuvoje, o ypač Dzūkijoje, kad net ir nesinori niekur išvykti.

Petras Auštrevičius, Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos narys:

Petras Auštrevičius. Gedimino Savickio (ELTA) nuotr. (nuotr. Balsas.lt)Petras Auštrevičius (ELTA nuotr.)

Esu lietuviškos vasaros gerbėjas, todėl džiaugiuosi vietine vasara ir išnaudoju tam kiekvieną akimirką. Turėsime trumpą išvyką baidarėmis Pietryčių Lietuvoje. Vėliau daugiau laiko skirsime tėvų namams, jų tvarkymui ir sodo priežiūrai.

REKLAMA

Algirdas Butkevičius, Seimo opozicijos lyderis, Socialdemokratų partijos pirmininkas:

A. Butkevičius (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)Algirdas Butkevičius (nuotr. Fotodiena.lt/Karolio Kavolėlio)

Šie metai yra rinkiminiai, tad apie atostogas galima tik pasvajoti. Vieną savaitę su šeima jau pailsėjome prie jūros. O dabar esu pasiryžęs dirbti, daug važinėti po Lietuvą ir susitikti su žmonėmis.

Vytautas Gapšys, Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas:

Vytautas Gapšys (Fotodiena.lt/T. lukšio nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Vytautas Gapšys (Fotodiena.lt/T. lukšio nuotr.)

Vasaros atostogas planuoju Lietuvoje. Tikiuosi kelioms dienoms ištrūkti į Palangą arba prie ežero Plateliuose, gal pavyks panardyti ežere.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kęstutis Daukšys, Seimo Darbo partijos frakcijos narys:

Kęstutis Daukšys siūlo numatyti Smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos finansavimo tvarką (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus) (nuotr. Balsas.lt)Kęstutis Daukšys  (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Man geriausios atostogos – Dzūkijos kaime. Čia gražu ir ramu. Kai nėra skubėjimo ir įtampos, ir mintys sklandžiai dėliojasi, ir darbai gerai einasi. Savo sodyboje pailsėsiu, pasitvarkysiu, padarysiu susikaupusius ūkio darbus, prižiūrėsiu bites. Šioje srityje dar turiu tobulėti – teks semtis patirties iš tėvo, patyrusio bitininko. Per atostogas daugiau laiko praleisiu su tėvais, kitais artimaisiais. Bus smagu. Toks poilsis teikia daug geros energijos. Vienintelė triukšminga pramoga per atostogas – Ledų šventė Kėdainiuose. O daugiau linksmybių neieškosiu – kaupsiu jėgas rudeniui.

REKLAMA

Dailis Alfonsas Barakauskas, Seimo frakcijos Tvarka ir teisingumas narys:

Dailis Alfonsas Barakauskas (nuotr. Elta)Dailis Alfonsas Barakauskas (nuotr. Elta)

Didelių atostogų, manau, neturėsiu. Dalyvauju susitikimuose su rinkėjais, ruošiamės rugpjūčio 11-12 dienomis vyksiančiam 10-ajam jubiliejiniam partijos Tvarka ir teisingumas sąskrydžiui Varniuose, prie Lūksto ežero. Planuoju kelioms dienoms nuvažiuoti su žmona ir anūkais pasisvečiuoti pas mano mamą, kuriai – 85 metai. Taip pat tikiuosi su šeima nuvykti pas draugus į Dubininko kaimą už Varėnos pagrybauti, nueiti į dzūkišką pirtį, išsimaudyti šalčiausioje Lietuvos upėje Skroble.

REKLAMA

Vidmantas Žiemelis, Seimo Krikščionių partijos frakcijos seniūnas:

Vidmantas Žiemelis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)Vidmantas Žiemelis (nuotr. Balsas.lt/Ruslano Kondratjevo)

Atostogas, kaip paprastai, praleisiu Lietuvoje. Beje, per visą šią Seimo kadenciją nesu kada nors atostogų išvažiavęs į kitą valstybę, išskyrus kelių dienų išvykas į kaimyninę Latviją ar Lenkiją. Šiemet esu nusiteikęs atostogauti, ko gero, savo namuose, nes gyvenu gamtoje ir, manau, reikia išnaudoti lietuvišką gamtą. Be abejonės, teks kartais lankytis ir Seime, nes jau prasideda referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybos agitacinė kampanija, o mes esame šio referendumo iniciatoriai. Manau, kad darbo pakaks, todėl bus, sakyčiau, santykinės atostogos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Valdemaras Valkiūnas, Mišrios Seimo narių grupės narys, Respublikonų partijos pirmininkas:

 Valdemaras Valkiūnas (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus) (nuotr. Balsas.lt) Valdemaras Valkiūnas (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Atostogų neturėsiu. Vasarą aktyviai dirbu su žmonėmis, nes bendravimas – tai mano pomėgis, vertybė. Kaip Respublikonų partijos pirmininkas irgi turiu daug veiklos, ketinu rudenį siekti Seimo nario mandato vienmandatėje Biržų-Kupiškio rinkimų apygardoje. Rugpjūčio 4-5 dienomis ketinu dalyvauti Biržų miesto šventėje.

Rolandas Paksas, Europos Parlamento narys, partijos Tvarka ir teisingumas pirmininkas:

Rolandas Paksas (Fotodiena.lt/R. Medonio nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Rolandas Paksas (Fotodiena.lt/R. Medonio nuotr.)

Paprastai su šeima atostogaujame Lietuvos pajūryje, tą darysime ir šiemet. Šiais metais yra pasikeitimų mūsų gyvenime – sūnus Mindaugas baigė vidurinę mokyklą, gavo brandos atestatą. Neturiu jo leidimo sakyti, kur studijuos, bet noriu pasakyti, kad studijuos Lietuvoje.

REKLAMA

Mūsų tradicinės atostogos Šventojoje – tai maudymasis, dviračiai, tenisas, skaitymas, vaikščiojimas. Taip pat turime tradiciją vieną kartą išplaukti laivu į jūrą žvejoti menkių. Nors nesu žvejys, bet vieną kartą per metus tą darau. Sugaunu vieną, dvi ar kartais tris menkes, tada kepame, verdame žuvienę. Tikram žvejui, aišku, tai yra mažai, bet mums patinka pabūti atviroje jūroje.

Be to, numatytas partijos Tvarka ir teisingumas sąskrydis Varniuose. Antrąjį rugpjūčio savaitgalį susirinks partiečiai su šeimomis ir, esu tikras, bus smagus renginys.

REKLAMA

Be abejo, turiu planų paskraidyti savo lėktuvu. Galvoju apie skrydį į Skandinavijos pusę, paskui noriu nuskristi iki Portugalijos ir aplankyti Fatimos Dievo Motiną.

Šią vasarą daug neatsipalaiduosiu, nes laukia Seimo rinkimai, reikės susitikti su rinkėjais, pristatyti partijos programą, kandidatus.

Valdemaras Tomaševskis, Europos Parlamento narys, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos pirmininkas:

Valdemaras Tomaševskis (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus) (nuotr. Balsas.lt)Valdemaras Tomaševskis (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Šie metai rinkiminiai, todėl praktiškai atostogų nebus. Bendražygiai patikėjo man vadovauti partijos Centriniam rinkimų štabui. Tačiau, nepaisant įtemptos darbotvarkės, stengsiuos 3-4 dienas surasti ir nuvažiuoti su šeima prie Baltijos jūros. Vieną kitą dieną ketinu skirti žvejybai. Tiesą sakant, žiemą turiu daugiau laiko, todėl dažniau tenka pažvejoti. Pernai gruodį sugavau 5 kg sveriančią lydeką, tai buvo mano rekordas.

Viktoras Uspaskichas, Europos Parlamento narys, Darbo partijos pirmininkas:

Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskich (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)Viktoras Uspaskichas (nuotr. Fotodiena.lt/Roberto Dačkaus)

Atostogas praleisiu Šiaurėje, savo gimtinėje, pas motiną. Rugpjūtį – Lietuvoje, Palangoje bei Kėdainiuose.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų