REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tenka visgi pripažinti, kad Seimo nutarimas paskelbti konsultacinį (patariamąjį) referendumą dėl naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje kartu su Seimo rinkimais yra politikų bandymas rinkiminės kompanijos metu nukreipti rinkėjų dėmesį nuo šių dienų problemų, rūpesčių,  valdžios neatliktų darbų, opozicijos neveiklumo bei paslėpti politikų ir partijų tuštumą.

REKLAMA
REKLAMA

Oficialiai Seimo rinkimų kompanija prasidėjo šių metų balandžio 11 d., tačiau iki šiol nei pozicija nei opozicija nepateikė jokio rimtesnio piliečiams rinkiminio pasiūlymo. Visą tą laiką aktualiausi klausimai buvo Visagino atominė elektrinė ir Kauno pedofilijos byla. Kur paprastų žmonių problemos, rūpestis jais? Negi nėra kitų problemų Lietuvoje?

REKLAMA

Suprantu, kad šie klausimai yra svarbūs, verti dėmesio  ir daug ką parodo, bet, mano nuomone,  valdantysis elitas  šiomis temomis dirbtinai piktnaudžiauja, kad nukreipti žmonių dėmesį nuo skaudžiausių jų šiandienos problemų.  Vienareikšmiškai pritariu, kad teisinė sistema nedirba gerai ir gyvybiškai reikia tvarkyti jos bėdas, tačiau negalima žaisti pedofilijos byla lyg žaislu: žaisti savo juodus užkulisinius žaidimus ir viešai demonstruoti paviršių kaip realybės šou.

REKLAMA
REKLAMA

Esu tvirtas referendumo dėl naujos atominės elektrinės  statybos šalininkas bei įsitikinęs, kad svarbiais valstybei klausimais būtina atsiklausti tautos. Tik nepatinka politikų pasirinkta referendumo data (kartu su Seimo rinkimais), kadangi šis nepaprastai svarbus klausimas paverčiamas partijų rinkiminės kompanijos dalimi ir taip nuvertinami aktualiausi rinkėjams klausimai. Juk atominė elektrinė, geriausiu atveju, bus pastatyta po dešimties metų, o renkamo Seimo kadencija - tik keturi metai. Todėl rinkimų politinėje kompanijoje turi dominuoti šiandienos žmonės, jų skaudžiausios, aktualiausios problemos ir lūkesčiai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Visiškai palaikau dabartinę Dalios Grybauskaitės poziciją dėl būsimo referendumo. Sutinku, kad dar Vyriausybė nepasiruošusi referendumui ir  turi padirbėti ties VAE projektu ir atlikti visus darbus iki galo. Šiuo klausimu turi būti atlikti visi darbai, viskas paruošta ir žmonės detaliai  informuoti, kad jie galėtų priimti pagrįstą ir teisingą sprendimą. Be to, šis referendumas negali būti menkinamas, kaip antai, jog jis tik patariamasis, nes, manau, kad visi referendumuose priimami sprendimai  politikui yra privalomi kelrodžiai. Dar daugiau-  referendumo pavadinimas patariamuoju ar privalomuoju yra tik žodžių žaismas ir teisinio įgyvendinimo raiškos pobūdis.

REKLAMA

Be skurdžios Seimo rinkimų kompanijos pradžios reikia paminėti ir kitą šių rinkimų ypatybę – nebuvimą naujų, vertų dėmesio gelbėtojų. Nors valdantieji neturi, ką rinkėjams pasiūlyti, tačiau viešai nematyti rimtų, skaidrių ir galinčių daryti gerąsias permainas naujų politikų bei partijų. Taip pat norėtųsi išgirsti naujų, perspektyvių, aktualių politikų ar partijų rinkiminių pasiūlymų. Šiai dienai tik socialdemokratai pademonstruoja, kad partija turi profesionalumo. Norėtųsi, kad ir kiti pasitemtų ir atviriau, sąžiningiau atsisuktų veidu į rinkėją.

Mindaugas PLIAUGA

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų