REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šių metų birželio – liepos mėnesiais pusė naujų „Telecentro“ mobiliojo interneto klientų įsigijo USB duomenų perdavimo modemus, kita pusė – belaidžius maršrutizatorius (maršruto parinktuvus, angl. router). Bendrovės „WiMAX“ projekto vadovo Mindaugo Kuprio teigimu, šis faktas atspindi besikeičiančius mobiliojo interneto naudotojų poreikius ir įpročius.

REKLAMA
REKLAMA

„Mobilųjį internetą kompiuteryje įvaldėme, pirmiausiai naudodamiesi USB modemais, ir iki šiol šie įrenginiai yra populiariausi. Tačiau technologijos nestovi vietoje, o pardavimų tendencijos rodo, kad didesnes maršruto parinktuvų galimybes Lietuvos interneto naudotojai jau įvertino ir pamėgo“, – „Telecentro“ pranešime cituojamas Mindaugas Kuprys.

REKLAMA

Pasak „Telecentro“ atstovų, kitaip nei USB duomenų perdavimo modemą, belaidžio maršrutizatoriaus nereikia jungti į kompiuterį – jis veikia per atstumą, sukurdamas „Wi-Fi“ ryšio zoną. Šioje zonoje internetas prieinamas ne tik kompiuteryje ar planšetėje, bet ir mobiliajame telefone, žaidimų konsolėje, fotoaparate – jeigu tik juose yra įdiegta „Wi-Fi“ ryšio sąsaja. Be to, maršrutizatoriumi gali naudotis net keli asmenys vienu metu, jį patogu nešiotis kišenėje ar rankinėje.

Tiesa, belaidžiai maršruto parinktuvai kainuoja brangiau nei įprasti USB modemai, tačiau yra ir būdų, kaip tą kainą sumažinti – pavyzdžiui, perkant įrenginius elektroninėje parduotuvėje, pasirašant terminuotas sutartis ar „medžiojant“ akcijas, sakoma pranešime. Manoma, kad šių įrenginių populiarumas didės ir toliau. „Telecentras“ mobiliojo interneto naudotojams žada netrukus pristatyti naujo dizaino ir dar geresnių techninių parametrų belaidžius maršrutizatorius „Mezon Yzi“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų