REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Antri metai iš eilės Panevėžio „Ekranas“ žygiuoja į UEFA Čempionų lygos III kvalifikacinį etapą, o pakeliui įveikta praėjusiais metais Europos lygos grupių etape rungtyniavusi „Shamrock Rovers“ ekipa, praneša klubas.

REKLAMA
REKLAMA

„Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas džiaugėsi šia sunkia ir labai svarbia pergale, tačiau apgailestavo, jog komanda negalės rungtyniauti namų stadione, Panevėžyje kitame etape.

REKLAMA

„Džiugu iškovoti tokią pergalę. Ji mums labai svarbi, reikalinga ir labai laiku. Emocijos veržiasi per kraštus, žaidėjai atidavė visas jėgas, kovėsi iki galo. Skyrėme dėmesį gynybai, pirmų rungtynių rezultatas to reikalavo. Džiugu, jog atakuojant pavyko įgyvendinti savo planus. Kaip ir minėjau prieš rungtynes, mūsų planas buvo daugiau atakuoti, tai pavyko, dažniau kontroliavome kamuolį. Galėjome pasiekti ir daugiau įvarčių. Rungtynių pabaiga įrodė, jog negalima atsipalaiduoti, visą mačo laiką reikia koncentruotai sužaisti.

REKLAMA
REKLAMA

Valdas Urbonas (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)Valdas Urbonas (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)

Džiugu, jog viskas baigėsi mums sėkmingai. Sveikinu visus mūsų aistruolius. Tikrai ačiū už palaikymą, tariu ne tik panevėžiečiams, bet ir išvykoje į mūsų mačą atvykusiems aistruoliams.

Kiekviena tarptautinė pergalė yra labai svarbi, jų niekas lengvai nedalina. Airių ekipa praėjusiais metais rungtyniavo UEFA Europos lygos turnyre. Tas faktas daug ką pasako. Mums buvo sudėtinga. Džiaugiuosi, kad pavyko įveikti šį barjerą.

Galėjome ir daugiau kartų pasižymėti, tiek Vytautas Lukša, tiek Egidijus Varnas turėjo galimybių. Būtų padėję jie tašką šios rungtynėse ir rezultatas švieslentėje būtų kitoks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kito etapo rungtynės vyks Vilniuje arba Marijampolėje – yra dvi galimybės. Faktas yra vienas, žaisti Panevėžyje mes negalėsime. Negalima tikėtis kasmet, jog „gal ir dabar praslysime“ dėl „Aukštaitijos“ stadiono. Reikia investuoti į jį, jei norime, jog atvažiuotų garsios ekipos į Panevėžį, vyktų aukšto lygio rungtynės. Negalima vis laukti apsilankant tik į VIP sektoriuje, reikia konkrečių sprendimų, nes komanda priversta žaisti ne Panevėžyje, ne savo stadione“, - netiesiogiai treneris šią pastabą skyrė miesto politikams, kuriems reikėtų daryti išvadas dėl prastos Panevėžio stadiono būklės.

REKLAMA

„Kalbant apie Edvino Girdvainio pasirodymą aikštėje bei tą 11 m baudinį, kiekvienas galėjo atsidurti toje situacijoje, jis gavo šansą UEFA Čempionų lygoje, džiaugiuosi jo pasirodymu. Manau, tai yra svarbiausia“, - po pergalės UEFA Čempionų lygoje prieš „Shamrock Rovers“ teigė ekipos vyr. treneris Valdas Urbonas.

Marko Andelkovičius (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)Marko Andelkovičius (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)

Marko: „Sveikinu visus sirgalius ir ekipos draugus“

Marko Andelkovič debiutinis įvartis UEFA Čempionų lygoje rungtynėse prieš „Shamrock Rovers“ pirmojo kėlinio pabaigoje buvo skausmingas smūgis varžovams, kurie po jo iškart išėjo ilsėtis, nes teisėjas paskelbė pertrauką. Saugas džiaugėsi pergale ir sveikino ekipos draugus bei visus ekipos sirgalius.

REKLAMA

FK „Ekranas“ saugas Marko Andelkovič: "Fantastiška savijauta, puikus vakaras. Visų pirma, manau mes sužaidėme labai protingai. Ne tik šiandien, bet abi dvikovas. Pirmojoje labiau laikėmės gynybinio plano. Šiandien dažniau atakavome ir pasiekėme du įvarčius. Tai buvo labai geros rungtynės. Sveikinu visus fanus, draugus aikštėje.

Tai pirmas mano įvartis Čempionų lygoje, daug emocijų. Labai gera savijauta, kai tavo pastangos atneša rezultatą, mes esame kitame etape. Įvartį pelniau labai tinkamu laiku. Visi vaikinai žaidė labai gerai ir pasiekė puikią pergalę. Tas įvartis vienas svarbiausių ir geriausių mano karjeroje. Varžovas buvo sunkus, tai gera komanda, fiziškai gerai pasiruošusi. Nebuvo taip lengva, kaip kad galėjo pasirodyti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Žilvinas Kymantas (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)Žilvinas Kymantas (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)

Žilvinas Kymantas: „Sukūrė man progą, pelniau įvartį“

Puolėjas Žilvinas Kymantas antru įvarčiu į „Shamrock Rovers“ vartus įtvirtino pergalę bei savo indėliu svariai prisidėjo prie žingsnio į kitą, III UEFA Čempionų lygos kvalifikacinį etapą.

„Ekranas“ puolėjas Žilvinas Kymantas: „Komanda gerai žaidė, sukūrė man progą, pelniau įvartį“, - savo indėlio nesureikšmino pasižymėjęs puolėjas. “Atidavėme visas jėgas, tai atnešė rezultatą – pergalę. Žaidėme šiandien namuose, varžovams buvo sunku kažką parodyti, jie neturėjo šansų. Mūsų sirgaliai gerai palaikė, namų “sienos„, kaip sakoma, lėmė rezultatą. Reikės susikaupti, išanalizuoti “Anderlecht“ žaidimą, stengsimės ten parodyti, ką mes galime".

REKLAMA

Ignas Dedura (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)Ignas Dedura (nuotr. tst-foto.lt/Tomo Stasevičiaus)

Ignas Dedura: „Buvome mačui pasiruošę“

Po pergalės UEFA Čempionų lygos II kvalifikaciniame etape ekipos kapitonas džiaugėsi rezultatu ir mintys jau krypo apie kitą etapą, apie Belgijos čempionus, Briuselio „Anderlecht“.

FK „Ekranas“ komandos kapitonas, gynėjas Ignas Dedura: "Psichologinį spaudimą jautėme, jog turime namuose laimėti, bet buvome tam pasiruošę. Kovojome tik dėl pergalės. Kitas variantas mūsų netenkino. Ką planavome, tą įgyvendinome, turime – pergalę. Labai smagu. Toliau varžovas bus žymiai stipresnis, taip manau ne tik aš, bet turbūt visi aplinkui.

Džiugu, jog nėra traumų ir kortelių neprisirinkome. Visi žaidėjai galės turbūt žaisti kitame etape. Žaisime iš visų jėgų. Išvykoje rungtynės visada yra sunkesnės, taip bus ir Briuselyje. Jei ten lygiosios, čia namuose vėl turėsime pranašumą. Briuselyje sieksim teigiamo rezultato, tai bus labai sunku įgyvendinti".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų