REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Canon“ pristatė kompaktišką ir lengvai naudojamą EOS serijos fotoaparatą – EOS M. Tai pirmasis bendrovės sisteminis fotoaparato modelis, skirtas ir mėgėjams, ir profesionalams.

REKLAMA
REKLAMA

„Canon“ taip pat skelbia pristačiusi naujajam fotoaparatui skirtus objektyvus EF-M 22 mm f/2 STM ir EF-M 18–55 mm f/3,5–5,6 IS STM bei „EX Speedlite“ serijos blykstę „Speedlite“ 90EX. Naudojant EF-EOS M adapterį, šiam fotoaparato modeliui tinka ir kiti EF serijos veidrodinių fotoaparatų objektyvai.

REKLAMA

Pranešama, kad EOS M turi didelės raiškos 18 mln. taškų APS-C hibridinį CMOS jutiklį, kuriuo galima fotografuoti ir plakato dydžio nuotraukas. Anot bendrovės atstovų, platus dinaminio diapazono jutiklis leidžia meniškai sulieti portretų arba iš arti fotografuojamų vaizdų foną.

Galingas DIGIC5 procesorius užtikrina didesnę spartą, jautrumą ir tikslesnį spalvų perėjimą – fotoaparatas geba sparčiai fiksuoti kadrus, atkuria natūralius spalvų tonus, tokius, kaip odos atspalvis. Jautrus – nuo 100 iki 12800 (išplečiamas iki 25600) – ISO diapazonas leidžia perteikti įvairius efektus, pvz. vakaro ar nakties aplinką, sakoma „Canon“ pranešime. Naujojoje fotokameroje įdiegta hibridinė autofokusavimo sistema (AF).

REKLAMA
REKLAMA

EOS M turi didelės raiškos 7,7 cm įstrižainės „Clear View II“ skystųjų kristalų ekraną – valdomas lietimu jis leidžia paprastai ir patogiai tvarkyti fiksuojamą vaizdą, pasirinkti nustatymus ar režimą. Norint įamžinti iš arti fotografuojamo vaizdo detalę ar priartinti tolimą objektą kadre, rekomenduojama rinktis naująjį adapterį EF-EOS M, kuris leidžia prijungti bet kurį EF objektyvą iš didelio „Canon“ asortimento ir fotografuoti dar lanksčiau.

Pasak gamintojų, su „Speedlite“ blykste galima išmėginti įvairius apšvietimo būdus, papildyti nuotraukas įdomiais efektais. Juos kurti galima pasitelkus ir skirtingus filtrus, tokius kaip žaislinio fotoaparato, granuliuoto nespalvoto ar išgaubto vaizdo efektus. Visus filtrus galima pasirinkti prieš fiksuojant vaizdą. Rezultatą patogu peržiūrėti bei efektus keisti pasirinkus nustatymą „Live View“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

EOS M pritaikytas filmuoti vaizdus – jame įdiegta „Full HD“ raiškos filmavimo su erdviniu garsu funkcija. Režimas „Video Snapshot“ leidžia profesionaliai koreguoti nufilmuotus vaizdus, montuoti juos iš keleto kadrų ar vaizdo įrašų.

Kartu su fotoaparatu EOS M pristatomas ir jam specialiai pritaikytų kompaktiškų priedų asortimentas – kompaktiški „Canon“ EF objektyvaii EF M 18-55 mm f/3,5-5,6 IS STM ir EF M 22 mm f/2 STM, priedai ir „Speedlite“ blykstės. Beje, pastaroji bus standartinėje EOS M komplektacijoje.

REKLAMA

Maksimali lengvo ir kompaktiško fotoaparato veikimo aprėptis yra 9 metrai, be to, su juo galima naudoti plačiakampius objektyvus. Pagrindinė belaidė funkcija leidžia valdyti daugiau blyksčių nuotoliniu būdu, todėl profesionalūs fotografai gali eksperimentuoti su įvairiais apšvietimo efektais, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų