REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Penktadienio vakarą iškilminga ceremonija bus atidarytos Londono olimpinės žaidynės. Lietuvos kavinės tikina šiam renginiui jau pasiruošusios, nes prieš tai vykęs Europos futbolo čempionatas buvo lyg puiki treniruotė prieš svarbiausią pasaulio sporto renginį. Tiesa, kalbintų kavinių atstovai pripažįsta, kad Lietuvoje olimpiados transliacijos vargu, ar turės tokį pasisekimą kaip krepšinio čempionatai. Pilnus barus tikimasi surinkti tik tuomet, kai žais Lietuvos krepšininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Vietas rezervuoja iš anksto

„Olimpiadai jau esame pasiruošę iš anksto, nes ruošėmės futbolo čempionatui ir įsigijome lauko ekraną, statomą vidiniame kiemelyje. Planuojame rodyti kiekvienas Lietuvos varžybas ir visa kita, kas vyksta olimpiadoje. Staliukų rezervacija jau taip pat yra prasidėjusi, pakankamai nemažai stalų būtent krepšinio varžyboms jau yra rezervuota“, - „Balsas.lt“ pasakojo sporto baro „Stars&Legends“ renginių vadybininkas Matas Niparavičius.

REKLAMA

Jis pripažino, kad ši olimpiada barui bus pirmoji, tačiau tikino manantis, kad klientų neturėtų trūkti. Tai rodo ir jau prasidėjusios vietų rezervacijos. Kai kurie sporto baro lankytojai vietas užsirezervavo gerokai iš anksto, dar prieš lietuviams į olimpiadą apskritai pakliūnant.

„Žmonės žiūrės tas varžybas, kur Lietuva turi galimybių iškovoti medalį. Visi turėtų žiūrėti disko metimą, dviračius, irklavimas turėtų irgi sudominti“, - kokios sporto šakų varžybos lietuvius labiausiai domins spėliojo pašnekovas. Vis dėlto vienas dalykas  abejonių kelia mažiausiai – didžiausias transliacijų prioritetas bus skiriamas antrajai lietuvių religijai – krepšiniui.

REKLAMA
REKLAMA

„Pagal tai, kiek dabar yra rezervuojama, tai bent jau krepšiniui planuojame turėti pilną barą“, - sakė „Stars&Legends“ renginių vadybininkas.

Jam pritarė ir kito Vilniaus baro „Gringo“ vadovas Karolis Paliulis: „Krepšinis bus numeris vienas, jam nėra konkurencijos“.

Vilniaus gatvėje įsikūrusio sporto baro vadovas skaičiavo, kad vienu metu bare gali tilpti iki 80 sirgalių. Nors bare prioritetas bus teikiamas lietuvių pasirodymams, tačiau televizorius bus įjungtas nuo 11 valandos ryto iki pat vėlyvo vakaro.

M. Niparavičiaus svarstymu, nors lietuviai – dideli krepšinio mylėtojai, tačiau barų savininkams pelningesni vis dėlto yra futbolo sirgaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Turime tokią patirtį, kad  visgi futbolas barams ir kavinėms, kurios jį rodo, turėtų nešti didesnį pelną negu krepšinis. Kai vyksta krepšinio čempionatai, ar olimpiados, krepšinio varžybas Lietuvoje žiūrimos tik kai žaidžia lietuviai. Ne duok dieve, lietuviai neišeitų į kitą etapą, baro lankomumas labai kristų. Kai būna futbolo čempionatai, kiekvienas vis tiek turi savo mėgstamą komandą, arba šiaip ateina pasižiūrėti kitų komandų, kai nėra už ką labai stipriai sirgti. Per futbolą kiekvieną dieną pas mus baras jeigu buvo ne pilnas, tai apypilnis tikrai. O krepšinyje mes planuojame turėti pilną barą tik tada, kai žais lietuviai“, - sakė baro vadybininkas.

REKLAMA

Tinklelį koreguos ir pagal klientų norus

Ar galima tikėtis, kad pilnas baras lankytojų susirinks ne per krepšinio varžybas, M. Niparavičius abejojo: „Kažin, nes vis tiek nėra tokio didžiulio susidomėjimo. Jeigu kažkas ir žiūrės , sakykime, Alekną, tai įsijungs namie, mažai tikėtina, kad rinksis 6-8 draugų kompanija vyriokų, kurie eis į barą pasižiūrėti, kaip Alekna meta diską. Labai tuo abejoju“.

„Stars&Legends“ bare įvairias olimpiados rungtis vienu metu galės stebėti iki 350 sirgalių. Nemažiau tiek tikimasi sulaukti per krepšinio varžybas, kuriose žais lietuviai: „Net neabejoju, kad bus išrezervuota kiekviena kėdė ir kaip kiekvieną kartą būna – žmonės ateina ir net stovėdami žiūri“, - sakė M. Niparavičius.

REKLAMA

„Žiūrėsime kaip kam seksis ir atsižvelgsime į pačių žiūrovų nuomonę. Gal kažką jie norės žiūrėti labiau, o kitką mažiau“, - kaip bus planuojamos olimpiados transliacijos sakė K. Paliulis.

Kainų specialiai nedidins

Londoną išrinkus 2012 metų olimpiados sostine, vietos verslininkai iškart suskubo kelti kainas ir skaičiuoti būsimus pelnus. Štai, pavyzdžiui, būstų nuomos kainos, kaip skaičiuoja ekspertai, pakilo net iki trijų kartų. Londono kavinėse tiek maisto, tiek gėrimų kainos taip pat ėmė augti kaip ant mielių. Lietuvos verslininkai tikina Londono pavyzdžio neimsiantys ir klientų aukštesnėmis kainomis negąsdins.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

M. Niparavičius „Balsas.lt“ teigė, kad specialiai dėl olimpiados nei maisto nei gėrimų kainos tikrai nebus keliamos. Jas pašnekovas apibūdino kaip „padorias ir nesikandžiojančias“ ir išdavė, kad vidutinė pusės litro alaus bokalo kaina varijuoja priklausomai nuo rūšies, tačiau nesiekia daugiau kaip 8 litų.

„Kainos jokiu būdu nebus didinamos, nebus nieko susijusio su olimpiada. Nebent tiekėjai pakeltų kainas kokiems nors produktams, tuomet būtų žiūrima atskirai. Šiai dienai jokių planų nėra ir olimpiadai kainos lieka tokios pačios“, - sakė K. Paliulis.

REKLAMA

Bare, anot jo,  prekiaujama tik užsienietišku alumi, visų rūšių jo pusės litro kaina – 7 litai. Tokia ji išliks ir visos olimpiados metu.

Stebėti olimpiadą bus galima ir po atviru dangumi

Vilniaus miesto savivaldybė  sostinės gyventojams ir miesto svečiams žada sudaryti galimybę olimpiados rungtis žiūrėti gyvai ir senamiesčio atvirose erdvėse. Londono olimpinių žaidynių atidarymo transliaciją didžiuliame ekrane sirgaliai kviečiami žiūrėti  Kotrynos terasoje, esančioje  S. Moniuškos skvere (Vilniaus g. 30).

Kitomis dienomis iki pat žaidynių uždarymo – rugpjūčio 12 dienos – atvirame ore bus transliuojamos žaidynės iš Londono.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų