REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

(Papildyta 15:48 val.)

REKLAMA

Ukrainos sostinėje Kijeve ginkluoti asmenys įsiveržė į Kristaus Prisikėlimo cerkvę, užblokavo į ją vedančius vartus ir mėgina užimti visas patalpas, praneša lenta.ru.

REKLAMA
REKLAMA

Kiek žmonių užgrobimo metu buvo cerkvėje, šiuo metu nėra aišku. Jos vadovai jau kreipėsi į prezidentą Viktorą Janukovičių, ministrą pirmininką Nikolą Azarovą ir į visas įmanomas saugumo struktūras prašydami išgelbėti cerkvę.

REKLAMA

Bažnyčios vadovas tėvas Teodosijus tvirtina, kad cerkvę užgrobė Afganistano karo veteranų organizacijos vadovai. Viena iš tokių organizacijų, kurioje renkasi Afganistano karo veteranai, veikia cerkvės teritorijoje. Pasak jo, tai yra jau antrasis šios organizacijos bandymas užgrobti cerkvę ir užimti jos patalpas.

Konflikto tarp cerkvės vadovų ir Afganistano karo veteranų priežastys visiškai neaiškios, o pati situacija yra kiek keistoka. Puslapis „RUpor“ praneša, kad tarp dvasininkų ir organizacijos kilo konfliktas, nes veteranai nebuvo patenkinti Teodosijaus išrinkimu. Pasak jų, cerkvės vadovas buvo išrinktas neteisėtai.

(pildoma)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų