REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Auksine pakrikštyta Lietuvos jaunimo iki 20 metų rinktinė antradienį pagerbta Lietuvos prezidentūroje. Prezidentė Dalia Grybauskaitė jauniesiems krepšininkams įteikė medalius, padėkos raštus ir linkėjo sugrįžti pas ją kitais metais su dar vienu auksiniu laimėjimu.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos vaikinų krepšinio rinktinė triumfavo Slovėnijoje vykusiame Europos jaunimo čempionate. Lietuviai finale sekmadienį po dramatiškos kovos 50:49 nugalėjo Prancūzijos krepšininkus.

REKLAMA

„Šiandien jus visi vadina auksiniu jaunimu – per šešerius metus Lietuvai ir sau atnešėte jau penkias pergales. Tai nėra tik gražus vardas – tai iššūkis ir didžiulė atsakomybė jums. Esate kovotojai, kurių Lietuvai reikia ne tik krepšinyje“, – sveikindama nugalėtojus sakė D. Grybauskaitė.

Pasak šalies vadovės, tokios pergalės ne tik įkvepia naujiems iššūkiams, užgrūdina, padeda nepalūžti sunkiausiomis akimirkomis, bet ir įpareigoja siekti vis daugiau ir iš naujo įrodyti, kad esi stipriausias. Prezidentė pažymėjo, kad svarbiausi dalykai, padedantys laimėti – darbas ir pasiaukojimas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Kazys Maksvytis prezidentei padovanojo krepšinio kamuolį, o rinktinės kapitonas Vytenis Čižauskas – marškinėlius su čempionų autografais. Vėliau prezidentė asmeniškai bendravo su Europos čempionais.

TAIP PAT SKAITYKITE:

E. Ulanovas: stiprus tik tas, kuris po nesėkmių atsistoja

D. Redikas: šitas auksas – pats laimingiausias

„Auksinio jaunimo“ – Lietuvos 20-mečių – pergalingos sugrįžtuvės į Lietuvą

J. Valančiūnas: džiaugiuosi už auksą iškovojusį jaunimą

Lietuvos 20-mečiai – stipriausi Europoje

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų