REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Bendrovė „Tilde informacinės technologijos“ („Tilde IT“) pranešė sukūrusi vertimo programėlę mobiliesiems įrenginiams. Pasak bendrovės atstovų, nuo šiol naudotis automatinėmis vertimo iš lietuvių į anglų ir atvirkščiai programomis gali naudotis ir visi išmaniųjų telefonų turėtojai.

REKLAMA
REKLAMA

Naująją programą galima nemokamai atsisiųsti ir naudoti „Android“, „iOS“ ir „Windows Phone“ platformose, sakoma „Tilde IT“ pranešime.

REKLAMA

Pranešama, kad ji gali versti ir pavienius žodžius, ir tekstą. Programa verčia ne tik iš lietuvių kalbos į anglų ir atvirkščiai, bet ir iš anglų į latvių, bei iš latvių į anglų ir rusų.

Pasak„Tilde IT“ atstovų, naujosios automatinio vertimo programos tikslumas lenkia konkurentų produktus pagal BLEU ir NIST tikslumo vertinimo metodologijas. „Tilde IT“ vertimo programa esą buvo kuriama specialiai lietuvių ir latvių kalboms, todėl vertimo kokybė yra geresnė. Planuojama, kad ateityje ši programa tekstus vers dar tiksliau.

Ji yra pritaikyta ir mobiliesiems telefonams, kurie nepalaiko diakritinių ženklų. Tai reiškia, kad nesant galimybės rašyti raidę „č“, galima rašyti „cx“, o programėlė pastarąjį raidžių junginį pavers lietuviška raide, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų