REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gyventojai vis labiau domisi galimybe apdrausti sodybas ir sodo namelius - per 2011 m. gyventojai jų apdraudė 5 proc. daugiau. Tokią tendenciją rodo AB „Lietuvos draudimas“ duomenys.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės Gyventojų turto draudimo vadovo Andriaus Gimbicko teigimu, sodybų ir sodo namelių draudimas turi didelį potencialą augti ir tas augimas jau prasidėjo.

REKLAMA

„Šiuo metu vis dar neapdrausta didžioji dalis - 96 proc. turimų sodo namelių ir 73 proc. turimų sodybų, tačiau kasmet augantis susidomėjimas bei šio draudimo rinka rodo, kad gyventojai ėmė labiau rūpintis savo turtu“, - sako jis.

Dažniausiai „Lietuvos draudimo“ klientai pageidauja drausti rąstines ar medines sodybas. Gyventojai baiminasi gaisro pavojaus, nors, statistikos duomenimis, dažniausi nekviesti svečiai sodybose yra vagys. Įsibrovėliai kasmet pridaro vis daugiau nuostolių sodybų savininkams - pernai vidutinė atlyginta žala nukentėjusiems nuo vagių siekė 2 tūkst. 400 litų.

REKLAMA
REKLAMA

Draudikų duomenimis, skaudžiausias pasekmes sukelia gaisrai. Rekordinė „Lietuvos draudimo“ klientui atlyginta žala už visiškai sudegusią sodybą siekė net 600 tūkst. litų.

Vidutiniškai pernai sodybų savininkams „Lietuvos draudimas“ už vieną nelaimę atlygino po 4 tūkst. litų nuostolių. Nuostolių sumos kasmet auga - pernai jos buvo 15 proc. didesnės nei ankstesniais metais.

Klientų apklausos, kurią atliko „Lietuvos draudimas“, duomenimis, kas dešimtas sodo ar sodybos savininkas norėtų arba ketina apdrausti savo turtą, nes baiminasi galimų nuostolių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto didžioji dalis (35 proc. apklaustųjų) sodybą apdrausti norėtų, bet taupo draudimo įmokos sąskaita. Tokio taupymo pasekmė - gyventojų patiriami nuostoliai dėl vagysčių ir gaisrų (tai ypač aktualu vasaros sezono metu). Žiemos sezono metu draudikai gyventojus įspėja reguliariai pasirūpinti tuo, kad sodybos stogo ar kitų pastatų nesugadintų sniego slėgis ir kitos gamtos žalos.

Draudikai taip pat primena, kad kiekvienos sodybos draudimo įmoka skaičiuojama individualiai, įvertinus visas aplinkybes.

„Lietuvos draudimas“ yra didžiausia šalies ne gyvybės draudimo rinkos bendrovė, įkurta prieš 90 metų. Jos paslaugomis kasmet naudojasi daugiau nei pusė milijono šalies privačių ir verslo draudėjų.

„Lietuvos draudimas“ priklauso vienai didžiausių draudimo grupių RSA, teikiančiai draudimo paslaugas 140 šalių ir aptarnaujančiai apie 20 mln. klientų visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų