REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dingo mėnesinės? Nerimauji, kad gali būti nėščia? Suklusk ir atlik mažą testą, po kurio tikrai įsitikinsi ar laukiesi.

REKLAMA
REKLAMA

Dingusios mėnesinės. Tai pats akivaizdžiausias nėštumo požymis. Jei jūsų ciklas visiškai nesutrinkantis, turėtumėte susirūpinti net tada, kai mėnesinės ima vėluoti porą dienų. Žinoma, mėnesinių dingimo priežastis gali būti ir nuolatinis stresas, jaudulys, pakitusios gyvenimo sąlygos, tačiau atlikti nėštumo testą visada galite.

REKLAMA

Skaudančios krūtys. Jei iki šiol niekada nesiskundei skaudančiomis krūtimis, o dabar jas staiga vos palietus ėmė diegti, o speneliai tapo jautrūs ir padidėję, gali būti, kad tai vienas pirmųjų nėštumo požymių. Lengvai pamasažuok krūtis, patepk drėkinamuoju kremu ir luktelk, ar skausmas nemažėja. Jei jis tęsis ilgiau nei 3-4 dienas, vertėtų sunerimti.

Tingulys. Šis nėštumo požymis galioja visoms labai aktyvioms ir nuolat fiziniu darbu užsiimančioms moterims. Jei kiekvieną dieną mielai bėgi krosą, aktyviai sportuoji sporto salėje ar kitaip aktyviai leidi laiką, o pastaruoju metu tapai viskam apatiška ir tenori pasikaitinti saulės atokaitoje, gali būti, kad tavo kūne užsimezgė nauja gyvybė, kuri nori tave bent trumpam sustabdyti.

REKLAMA
REKLAMA

Vėmimas. Iki šiol nė karto tavęs rytais nepykino? Net tada, kai iš vakaro gerdavai gėrimus su burbuliukais? O dabar jauti rytinį pykinimą ir nebegali žiūrėti net į mėgstamiausius maisto produktus? Tavo organizmas tau praneša apie padidėjusį jautrumą tave supančiai aplinkai, todėl pajutusį šį požymį nieko nelauk ir įsigyk nėštumo testą. Tiesa, nesuklysk, nes pykinti gali ir suvalgius sugedusį maistą.

Pakitęs skonis. Kiekvieną dieną su malonumu valgai šokoladą, o vieną dieną pajutai, kad į jį net pažvelgti negali? O gal beprotiškai nori agurkų, kuriuos galėtumei valgyti be atokvėpio, nors iki šiol anyta tau jų nesugebėjo įsiūlyti? Hmm... vertėtų susėsti su vyru rimtam pokalbiui — mažylis jau kuriasi naujuose namuose.

Gerda Morozovienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų