REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį penktadienį startuosiančios Londono olimpinės žaidynės sutampa su devintuoju musulmonų mėnulio kalendoriaus mėnesiu Ramadanu, kai tikriems šios religijos atstovams privaloma melstis šviesiuoju paros metu ir laikytis daugybės kitų draudimų.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp viso pasaulio atletų, atvykstančių šiomis dienomis į olimpinį kaimelį, galima suskaičiuoti apie tris tūkstančius musulmonų. Daugeliui iš jų teks rinktis – jei laikysis priesako nevalgyti, taps lengvu kąsniu varžovams.

REKLAMA

Anot medikų, badavimas gali lemti fizinės jėgos sumažėjimą, nors, kiekvienas organizmas reaguoja skirtingai. Vis dėlto, daugelyje musulmonų šalių profesionalūs sportininkai turi teisę patys spręsti, laikytis tradicinų ar ne.

Lengvaatletis kanadietis Mohammedas Ahmedas, Londone ketinantis varžytis 10 tūkst. metrų distancijoje, tikina, kad nesilaikys priesako nevalgyti, nes jo kūnas gali neatlaikyti didelių fizinių krūvių.

„Esame sumišę, - pareiškė plaukikė iš Maroko Sara El Berki. – Mums teks priimti nelengvą sprendimą, tačiau tai – olimpiada, kelias į kurią buvo itin ilgas.“

Kiti atletai ketina atidėti pasninką iki olimpiados pabaigos ir žada laikytis tradicijų iš karto pasibaigus varžyboms. Pavyzdžiui Didžiosios Britanijos irkluotojas Mohamedas Sbihi pažadėjo, kiekvieną dieną, kai nesilaikys pasninko, aukos pinigus vaikų namams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų