REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sostinės taryba pritarė Vyresnio amžiaus asmenų priežiūros 2012-2020 metų strategijai, kurios projektui daugiau nei mėnesį pasiūlymus ir pastabas galėjo teikti ir visuomenė. Atsižvelgiant į pastabas, priimtoje strategijoje numatyta per 8 metus padidinti paslaugų gavėjų skaičių globos namuose - iki 10 proc. kasmet (nuo 700 iki 1300 asmenų), teikti socialinę lankomąją priežiūrą – 10 proc. daugiau asmenų kasmet (nuo 1300 iki 2000), slaugyti namuose - 20 proc. daugiau kasmet (nuo 300 iki 2000 asmenų). Dokumente numatyta į šią veiklą pritraukti naujų paslaugų teikėjų iš privataus sektoriaus.

REKLAMA
REKLAMA

„Iki šiol nei valstybė, nei miestas iš esmės negalvojo, kaip tvarkytis su senstančios visuomenės iššūkiais. Esame šioje srityje pionieriai, pasirengę iki 2020 metų, bendradarbiaudami su daugeliu vyriausybinių institucijų ir privačiu sektoriumi, nuveikti daug konkrečių darbų“, - sakė miesto Tarybos Slaugos ir globos reikalų komisijos pirmininkė Rūta Vanagaitė.

Strategijoje numatyta integruoti iki šiol atskirai funkcionavusias globos ir slaugos paslaugas, stiprinti jų kontrolę, didinti paslaugų apimtis ir prieinamumą, kurti naujus finansavimo modelius, gerinti slaugomų ir globojamų žmonių sveikatos apsaugą ir gyvenimo sąlygas.

Užsakymo Nr. 2420

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų