REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žmogaus širdis ir kepenys – „tikram vyrui“?

Rusijoje, Penzos srities Belinsko mieste, policija pagaliau sugavo kanibalą, kuris, kaip įtariama, yra nužudęs mažiausiai 7 žmones. Tiesa, jis suimtas tik šiomis dienomis įtarus kitomis piktadarystėmis, o už jo įvykdytas žmogžudystes ir aukų išniekinimą jau nuteistas niekuo dėtas invalidas Aleksandras Župlovas.

Rusijoje, Penzos srities Belinsko mieste, policija pagaliau sugavo kanibalą, kuris, kaip įtariama, yra nužudęs mažiausiai 7 žmones. Tiesa, jis suimtas tik šiomis dienomis įtarus kitomis piktadarystėmis, o už jo įvykdytas žmogžudystes ir aukų išniekinimą jau nuteistas niekuo dėtas invalidas Aleksandras Župlovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išdavė dienoraštis

Už serijines žmogžudystes suimto Aleksandro Bičkovo (24 m.) namuose per kratą policija rado dienoraštį, kuriame jis smulkiai aprašęs, kaip ruošėsi nusikaltimams, kai juos vykdė. Be to, policijos pateiktose nuotraukose jis nurodė savo aukas.

REKLAMA

Žmogžudystes, kurios dabar inkriminuojamos A. Bičkovui, įvykdytos 2009–2011 metais. Kol kas jam priskiriamos tik 7 aukos, bet, kriminalistų manymu, jų gali būti gerokai daugiau – mat tuo laikotarpiu yra pradingę 24 žmonės. Iš jų 13 atsirado, o likusiųjų likimas nežinomas iki šiol.

Tyrėjai A. Bičkovo pėdsakus aptiko visai atsitiktinai. Iš pradžių jis buvo įtariamas apvogęs vietinę ūkinių prekių parduotuvę ir įvykdęs dar keletą vagysčių. Apklausiamas policijos, jis netikėtai ėmė pasakoti apie lavonus, kuriuos esąs užkasęs prie savo namų M. Lermontovo gatvėje, netoli įrengtame šiukšlyne ir namo rūsyje...

REKLAMA
REKLAMA

„Nurodytose vietose atkasėme 7 žmonių palaikus ir nusiuntėme ekspertams, – pranešė Penzos tyrimų valdybos atstovė Marija Orlova. – A. Bičkovas savo aukas nudurdavo, paskui išpjaudavo kepenis ir širdis ir jas suvalgydavo. Beje, ekspertai jau patvirtino, kad kai kurioms aukoms trūksta vidaus organų.“

„Pripaišė“ ligoniui

Kai 2010 metų rugsėjį Belinsko miesto pirtyje buvo aptikti du išmėsinėti lavonai, o po poros dienų – ir dar vienas, kaip įtariamasis šiais nusikaltimais buvo sulaikytas trečiosios grupės invalidas A. Župlovas. Neilgai trukus jį nuteisė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vietos gyventojai įsitikinę, jog A. Župlovas tiesiog pasitaikė teisėsaugininkams po ranka ir jie sufabrikavo bylą. „Jį pravardžiuodavo Župliku. Tai buvo ramus, geraširdis miestelio keistuolis, fantazuotojas. Protiškai atsilikęs, labai stiprus. Bet jį nuolat skriausdavo, o jis nesugebėdavo apsiginti, – tvirtina Belinsko gyventoja Olga. – Pareigūnai, matyt, norėdami pagerinti savo darbo rodiklius, bandė užkrauti visus nusikaltimus nepilno proto jaunuoliui.“

Kaip teigia nekaltai nuteistojo motina Liubovė Župlova, jokių įkalčių prieš jos sūnų nebuvę. Pasak jos, iš trijų epizodų teismą tepasiekė tik vienas. A. Župlovą pripažino kaltu ir nuteisė priverstinai gydytis. „Dabar, kai atsirado tikrasis nusikaltėlis, Vidaus reikalų ministerijai ir Rusijos Federacijos tyrimo valdybai pasiunčiau laiškus dėl neteisėtų jėgos struktūrų veiksmų“, – sako L. Župlova. Savo ruožtu A. Župlovo bylą dar nagrinės Aukščiausiasis Teismas.

REKLAMA

Buvo užsidaręs

Sunku šiuo metu ir įtariamojo maniako A. Bičkovo motinai – iš vietos gyventojų ji sulaukė galybės grasinimų. „Mane apšaukė žmogėdra. Vieną vakarą į duris pasibeldė moteris ir aprėkė, jog aplink mūsų namą guli lavonai“, – dūsavo A. Bičkovo motina Irina.

Pasak Bičkovų kaimynų, ši šeima buvo asociali. Vaikai augo be tėvo, o motina nuolat girtuokliaudavo. „Saška ir jo broliai augo užsidarę, visų apleisti ir užmiršti“, – papasakojo kaimynai. Pasak jų, Irina versdavo savo sūnus nuo ryto iki vakaro dirbti darže, už pinigus talkinti kaimynams, rinkti metalo laužą. „Nuo pat mažens, kokių penkerių metų tebūdami, tie vaikai, pusnuogiai ir alkani, nuolat tampė sunkius kibirus su vandeniu, o jų motina tik gėrė ir keikėsi“, – prisiminė kaimynai.

REKLAMA

Pastaruoju metu A. Bičkovas gyveno gana uždarai, beveik su niekuo nebendravo, dirbo automobilių techninės priežiūros įmonėje. Vėliau paaiškėjo, kad buvo įsimylėjęs merginą, kuri laikė jį niekam tikusiu. Manoma, jog būtent jos elgesys išprovokavo A. Bičkovą įvykdyti tokius žiaurius nusikaltimus – kaip rašė savo dienoraštyje, tokiu būdu jis mėgino įrodyti esąs „tikras vyras“. „Svetka mane išvijo. Sakė, jog esu skuduras, lepšis, niekam tikęs, o ne vilkas, – rašė A. Bičkovas savo dienoraštyje. – Tačiau ji nieko nežino – viskas yra atvirkščiai, tik papasakoti jai

nieko negaliu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Savo dienoraštyje A. Bičkovas nusikaltimus aprašydavo tarsi pasiruošimą medžioklei. Jau dabar aišku, kad pirmiausiai savo auką nugirdydavo, nusivesdavo į atokią vietą, ten nužudydavo ir išmėsinėdavo. Kaip pats prisipažino, išpjovęs širdį ir kepenis suvalgydavo.

Dažnai būdavo, kad A. Bičkovas, įvykdęs dar vieną žmogžudystę ir paslėpęs įkalčius, eidavo į pasimatymą su mergina, tikėdamasis, jog ji pagaliau supras, kad jis ne „minkštakūnis“, kaip buvo jos vadinamas, o „vienišas vilkas“.

Tyrėjai nėra tikri, ar A. Bičkovas psichiškai sveikas. Artimiausiu metu jam bus paskirta psichiatrinė ekspertizė.

REKLAMA

Išėjo cigarečių

Pirmoji žmogėdros A. Bičkovo auka buvo aptikta 2010 metų pavasarį. Nustatyta, jog tai vietinio gyventojo Sergejaus Berezovskio, kuris kadaise yra buvęs A. Bičkovo motinos sugyventiniu, palaikai.

Tų pačių metų rudenį buvo aptikti dar du sukapoti kūnai. Kieno jie, atpažinti kol kas nepavyko – laukiama, kol ekspertai nustatys DNR, todėl iš visų dingusiųjų be žinios artimųjų imami dingusiųjų drabužiai ar kitokie daiktai.

Vėliau buvo rasti lavonai ir nustatytos dar dviejų nužudytųjų asmenybės: Sergejaus Lisianino (37 m.) ir Sergejaus Sucharevo (34 m.).

REKLAMA

S. Lisianinas dingo 2011 metų birželio 17-ąją. „Apie penktą valandą vakaro jis išėjo nusipirkti cigarečių ir nebegrįžo“, – pasakojo jo motina Raisa. Anot jos, sūnus niekada su niekuo nesipykęs, priešų neturėjęs. Ilgą laiką jis dirbo durininku, bet porą mėnesių iki dingimo išėjo iš darbo ir po truputį ėmė išgėrinėti.

Vietos mėsos kombinato darbininkas S. Sucharevas dingo maždaug po mėnesio – liepos 19-ąją. Jis taip pat apie devintą vakaro išėjo į čia pat stovintį kioską nusipirkti cigarečių ir niekas daugiau jo nematė. S. Sucharevas turėjo žmoną ir devynmetę dukterį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs gydytojas anesteziologas V. Baskakovas (46 m.) dingo tų pačių metų rugpjūčio 4 dieną. Jo kūnas nerastas iki šiol. Neaptiktas ir dar vieno dingusiojo lavonas.

Policija, nenorėdama pripažinti savo klaidų, šiuo metu lyg ir perša versiją, jog S. Bičkovas bei A. Župlovas nusikaltimus galėję vykdyti kartu. Vis dėlto kol kas visi įkalčiai ir užrašai dienoraštyje liudija, jog tuos šiurpius nusikaltimus įvykdė vienas A. Bičkovas.

TIK FAKTAI:

Neseniai Kinijoje suimtas 56 metų vyriškis, įtariamas nužudęs mažiausiai 11 jaunų vyrų, o jų kūnus sušėręs šunims.

REKLAMA

Įtariamasis dar 1979 metais už žmogžudystę buvo nuteistas myriop, bet mirties bausmės vykdymas buvo atidėtas 2 metams, vėliau bausmė sušvelninta, o 1997 metais žudikas išvis paleistas į laisvę.

Kaip pranešė Junanio provincijos Nziningo apskrities policijos viršininko pavaduotojas Vu Huajongas, įtariamasis nužudė mažiausiai 11 jaunų vyrų, o ar pats valgė žmogieną, ar tik šėrė ja šunis, nežinoma. „Šiuo metu neturime jokių įrodymų, kad jis pats valgė savo aukas“, – sakė Vu Huajongas.

Nuo 2005 metų Pietų Kinijoje esančios Nanmeno gyvenvietės apylinkėse nuolat dingdavo jaunuoliai. Žudikas savo aukas sukapodavo, kai kurias kūno dalis užkasdavo, kai kurias – sudegindavo.

REKLAMA

Šiurpus incidentas neseniai įvyko JAV, Floridos valstijoje, Majamyje. Vidurdienį visų praeivių akivaizdoje kažkoks vyriškis ėmė kitam vyrui pjaustyti ir valgyti veidą. Kai pirmasis atbėgęs netoliese patruliuojantis policininkas suriko žmogėdrai liautis, šis nepaisė. Net ir po pirmo taiklaus policininko šūvio nusikaltėlis elgėsi kaip zombis ir nesustojo. Galiausiai gavęs mažiausiai 5 kulkas, žmogėdra čia pat mirė.

Nukentėjusysis buvo skubiai nugabentas į ligoninę.

Pirminiais duomenimis, nusikaltėlis žmogų užpuolė dėl vadinamosios kokaininės psichozės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų